Turktime

Yağız Kutay Işık yazdı: Bugün kurumlara güven daha zayıf!

Ekonomist Yağız Kutay Işık, Para Analiz’deki yazısında, "Bugün kurumlara güven 1994 ve 1999 yıllarına göre daha zayıftır" sözleriyle Çiller döneminde yaşanan kriz ile bugünün Türkiye ekonomisini kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Yağız Kutay Işık yazdı: Bugün kurumlara güven daha zayıf!
Haberler / Ekonomi
28 Ekim 2021 Perşembe 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti iktidarı kriz yok diyor, muhalefet 'doğru kriz değil yaşananlar ekonomik buhran' diyor. Ekonomideki son durumu Yağız Kutay Işık Para Analiz’deki yazısında kaleme aldı. Işık, "Bugün kurumlara güven 1994 ve 1999 yıllarına göre daha zayıftır" tespitiden bulundu.

Işık yazısında şu ifadeleri kullandı:

KRONİK YÜKSEK ENFLASYON

1994 yılında kronik yüksek enflasyon vardı. Yani fiyatlar haftalık hatta günlük olarak değişiyordu. Günümüzde de bu örnekler mevcut. Benzin 2 günde 2 defa zamlandı. Kara Çarşamba sonrası Döviz kurunu 32.Gün bu şekilde gösterdi:

Ekonomide güven gereklidir. IMF, Çiller’e olan güven probleminden dolayı “önce tedbirleri alın sonra anlaşma imzalayalım” demişti. Bugün kurumlara güven 1994 ve 1999 yıllarına göre daha zayıftır. Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye’nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurdu. Listede Yemen, Fas ve Suriye gibi ülkeler var. Güven verecek yeni kurum ve yapılanmalara ihtiyaç hiç bu kadar acil olmamıştı.

Yazının tamamı için tıklayın

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime