Turktime

Vogue dergisinin kapağında ilk kez bir şair var

ABD merkezli ünlü moda dergisi Vogue gelecek ayki sayısında kapağına ilk kez bir şairi taşıdı. ABD Başkanı Biden'ın yemin töreninden sonra adından sıkça söz edilen genç siyah şair Gorman, yeni sayısının kapağını süslediği dergiye demecinde, milyon dolarlık anlaşmaları geri çevirdiğini açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Vogue dergisinin kapağında ilk kez bir şair var
Haberler / Magazin
8 Nisan 2021 Perşembe 19:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden'ın yemin töreninde şiir okuması sonrası yıldızı parlayan, ülkenin en önemli spor organizasyonlarından Super Bowl'da sahneye çıkan, Time dergisine kapak olan, Avrupa'da "Siyah bir yazarın eserini neden beyaz çevirmenler çeviriyor?" tartışmalarına konu olan ve ileride ABD başkanlığına da sıcak bakan 23 yaşındaki şair Amanda Gorman bir ilke daha imza attı.

Harvard Üniversitesi mezunu Gorman, prestijli moda dergisi Vogue'un kapağını süsleyen ilk şair oldu. Mayıs sayısı için kameralar karşısına geçen Gorman, derginin ilk siyah sanat yönetmeni Virgil Abloh'un elinden çıkan bir kıyafet giydi.

Güzellik nedeniyle değil şairlik vasfıyla dergiye kapak olan son kişi olmayacağını uman Gorman, sosyal medya paylaşımlarında, kendisine destek olan herkese teşekkür edip tarihteki siyah yazarların mirasına vurgu yaptı.

 

 

Bununla birlikte Vogue dergisine verdiği demeçte yemin töreninin ardından IMG Models ajansına kaydolmasını takiben milyonlarca dolarlık teklifleri geri çevirdiğini açıkladı. Toplamda yaklaşık 17 milyon dolarlık anlaşmalara hayır dediğini çünkü teklifi getiren firmaların kendisine hitap etmediğini söyleyen Gorman, adını vermediği bir şirketin teklifinden bahsederken "Detayları çok incelemedim çünkü önünüze milyon dolarlık bir şey getirilince neden imzalamanız gerektiğine dair kendinize bahaneler bulursunuz" dedi, kendisine hitap eden işleri kabul etme konusunda dikkatli davrandığının altını çizdi.

?Model olarak görülmekten çok memnun olmadığını da dile getiren Gorman, yer aldığı kampanyalarda öne çıkması gerekenin vücudu değil sesi olması gerektiğini söyledi.

Diğer gençlere örnek olarak gösterilme konusunda da çekinceleri olan Gorman, "Başarılı siyah bir kız olmanın Amanda Gorman olmak ve Harvard Üniversitesi'ne gitmek demek olduğu bir kafes haline gelmek istemiyorum. Nihayetinde çıkıp beni ortaya koyduğum modeli yıkmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime