Turktime

Vestel ve Whirlpool'a soruşturma

Rekabet Kurulu, Whirlpool Beyaz Eşya'nın yetkili servis hizmetlerini gizlice Vestel'e devrettiği iddiasını soruşturma kararı aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Vestel ve Whirlpool'a soruşturma
Haberler / Ekonomi
26 Ocak 2023 Perşembe 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rekabet Kurulu, Türkiye pazarından çıkmakta olan Whirlpool Ev Aletleri Pazarlama ve Ticaret AŞ ile Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yetkili servis hizmetlerini gizli bir anlaşma ile Vestel Ticaret AŞ’ye devrettiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Konuyla ilgili Rekabet Kurumu'na 2019 yılında da şikayette bulunulmuş, fakat kurum soruşturmaya gerek görmemişti. Ardından Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi, 'soruşturmaya gerek yok' kararını iptal etti. Rekabet Kurumu, mahkeme kararı üzerine yeniden değerlendirme yaptı. 

5 Ocak'ta toplanarak dosyada yer alan bilgi ve belgeleri müzakere eden Kurul, söz konusu Mahkeme kararının gereğinin yerine getirilmesini teminen, Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Vestel Ticaret Anonim Şirketi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime