Turktime

Vaka sayısının en fazla olduğu 3'üncü il açıklandı

Gümüşhane, Sağlık Bakanlığı’nın güncel koronavirüs haritasında nüfusa oranla vaka artışının en fazla olduğu 3’üncü il oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Vaka sayısının en fazla olduğu 3'üncü il açıklandı
Haberler / Sağlık
30 Kasım 2021 Salı 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Kasım tarihleri arasını kapsayan illere göre haftalık vaka haritasını Twitter hesabından paylaşarak, “13-19 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Tunceli, Adana, Gümüşhane, Mersin, Sinop, Hatay, Burdur, Kilis, Giresun, Mardin oldu” ifadelerini kullandı. Nüfusa oranla vaka sayısı en fazla artan 3’üncü il olan Gümüşhane’de, geçen hafta 174,31 olan vaka sayısı 213,12’ye yükseldi.

MASKE KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ

Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu Üyesi Vedat Soner Başer, “Bakanlığımızın son açıklamasına göre ilimizde bir artış var. Aslında bu durumu sosyal hayatta da görüyoruz. Pandemi bitmedi ama maalesef halkımız rehavete kapıldı. Gümüşhane'de sanki pandemi bitmiş ve bizler de normal hayatlarımıza dönmüşüz gibi bir sosyal hayat var. Özellikle havaların soğumasıyla beraber kapalı alanların kullanımı arttı. Bu kapalı alanlarda mutlaka maske takmamız lazım, pandemi bitmiş değil, devam ediyor. Aşılama oranlarında da eskiye göre bir artış hızı yok, aşı olma hızımız da azaldı. Bununla beraber pandemi devam ettiği için vaka sayıları da artıyor. Halkımız gerekli önlemleri almıyor, bunların etkisini de şu anda görüyoruz. Maalesef maske çeneye düşer, vaka sayıları artar” diye konuştu.

‘DUYARLI OLMALIYIZ’

Kentte esnaflık yapan Ersin Gür (41), “Gümüşhane'de vakalar arttı. Öncelikle birbirimize karşı duyarlı olmamız ve birbirimizin hakkına girmememiz lazım. Valiliğimizin de önerdiği gibi sosyal mesafeyi iyi korumamız gerekiyor. Bu konuda duyarlı olursak vaka sayısının da azalacağını düşünüyorum. Sosyal mesafe mutlaka önemli. Komşulara gidiş gelişi azaltmamız, kalabalık ortamlara mecbur kalmadıkça girmememiz gerekiyor. Birbirimizi uyarmalıyız ki vakalar azalsın. Ben aşımı oldum, koruyucu özelliği olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımızı da aşı olmaya davet ediyorum. Allah’a şükür bugüne kadar koronavirüs geçirmedim. Kendimizi koruduk. Allah'a sığınıp, kurallara ve tedbirlere uyacağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime