Turktime

Uzman isimden korkutan açıklama: Kiralar işyerlerini batıracak!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, kira artışlarının yüzde 800’lere kadar çıktığını belirtti. Konutların yanı sıra işyerlerini de olumsuz etkilediğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Uzman isimden korkutan açıklama: Kiralar işyerlerini batıracak!
Haberler / Ekonomi
25 Mayıs 2023 Perşembe 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yüksek kira zamlarının konutların yanı sıra işyerlerini de olumsuz etkilediğini söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, kira artışlarının yüzde 800’lere kadar çıktığını belirtti. Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Bahar, “Kiralarda bu artışlar sürerse işyeri kapanmalarının ardı arkası kesilmeyecektir. Bu artışlar istihdam konusunda da hepimizi zorlamaktadır” dedi.

Deprem ve seçimler nedeniyle artan kamu harcamalarının ek vergi yükü getireceğini iddia eden Bahar, bu artışın, zaten zor durumda olan ve yüksek maliyetlere maruz kalan birçok işletmenin kapısına kilit vurmasına neden olacağını belirtti.

"FAİZ, ENFLASYON, DÖVİZ..."

Bahar, “Artık önümüzü görebilmeyi, doğru politikaların süratle hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Çünkü iş dünyamızın ve ülke ekonomisinin buna tahammül edecek ne bir dakikası ne de kaybedecek bir kuruşu dahi kalmamıştır. Türkiye ekonomisinin en öncelikli sorunları faiz, enflasyon, döviz kurlarındaki belirsizlik ve cari açıktır” diye konuştu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime