Turktime

Türkiye'de iki yeni midye türü keşfedildi

Türkiye’deki tatlı su midyesi türü sayısı, yeni bulunan iki türle 42’ye ulaştı. Ağrı ve Konya havzasındaki iki akarsuda ‘unionide’ familyasından ‘anodonta ve leguminaia’ cinslerine ait yeni iki tür keşfedildi.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye'de iki yeni midye türü keşfedildi
Haberler / Teknoloji
11 Ocak 2022 Salı 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Keşif, sekiz ülkeden katılımcıların yer aldığı proje ekibindeki Doç. Dr. Mustafa Emre Gürlek ile Doç. Dr. Ümit Kebapçı’nın Türkiye’deki akarsularda 10 yıl süren saha çalışmaları sonucunda yapıldı.

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Gürlek, Türkiye’nin neredeyse bütün bölgelerindeki akarsularında tatlı su midyelerini araştırdıklarını, keşfe ilişkin bilimsel makalenin uluslararası bir dergide yayımlandığını ifade etti.

Keşfin birini Ağrı’nın Tutak ilçesindeki Murat Nehri’nde, diğerini ise Beyşehir Gölü’ne dökülen Kocaçay deresinde yaptıklarını, bu akarsuların ortak özelliklerinin el değmemiş temiz akarsular olduğunu aktaran Gürlek, ‘anodonta’ ve ‘leguminaia’ cinslerine ait Türkiye’de daha önce ikişer tür midye olduğuna değinerek, “Keşifle bu cinslerin üçüncü türlerini kayıtlara geçirmiş olduk” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime