Turktime

Türk firmanın büyük başarısı

Dünyanın en büyük 7'nci hafif silah üreticisi Samsun Yurt Savunma, Canik markasıyla yılda 400 bin tabanca üretiyor. Dakikada 1 silah üreten SYS, savunma sanayindeki başarısıyla göğsümüzü kabartıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Türk firmanın büyük başarısı
Haberler / Ekonomi
8 Nisan 2021 Perşembe 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dakikada 1 silah üreten Samsun Yurt Savunma (SYS), Samsun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üç tesisinde 750 çalışanıyla kalite ve güvenlik konusunda sıfır hatayı hedefleyerek üretimini sürdürüyor. SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, "Savunma sanayinde hafif silah üretimini basite almamak gerekiyor. Hafif silah ebadından dolayı toleransı en az olan sistemlerden biridir. Yüksek adetlerde üretim yapılır; o yüzden riski de çok fazladır. Üretimde yapılan hataların hem firmaya hem de kullanıcıya verdiği zararların geri dönüşü yoktur" diye konuştu.

"ÖDÜLLERİMİZİ YÜKSEK KALİTE PERFORMANSIMIZLA ALDIK"

SYS'nin Canik markasıyla ürettiği tabancaların son beş yılda üç kez silah dünyasının Oscarları olarak bilinen ICA ödüllerinde 'yılın tabancası' seçildiğini vurgulayan Aral, şu değerlendirmede bulundu: "Hafif silah üretiminin ciddiyetle yapılması lazım. SYS'nin son beş yılda üç kez yılın tabancası seçilmesinin altında çok ciddi üretim süreçleri, kalite-performans çalışmaları var. Bunlar, tesadüfen kazanılmış başarılar değil. SYS olarak, süreçlerin en mükemmele ulaştırılması için ciddi efor sarf ediyoruz, nitelikli insan gücü barındırıyoruz. Büyük yatırımlar yapıyoruz. Teknolojimizi ve kalite kontrol altyapımızın gücünü her geçen gün artırmaya çalışıyoruz. Firmamızın içinde 'robotik sistem yönetimi' diye bir bölümümüz var. Kendi robotlarımızı kendimiz programlıyoruz. Bunların sebebi, hafif silah üretimini ciddiye almamız. Herkesin de endüstrimize bu gözle bakması gerekiyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime