Turktime

TikTok'a 1,4 milyar euroluk dava

Hollanda Piyasa Enformasyon Araştırma Vakfı, çocukların verilerini koruyamadığı gerekçesiyle TikTok'a 1.4 milyar euroluk dava açtı.
ABONE OL
Abone Ol
TikTok'a 1,4 milyar euroluk dava
Haberler / Teknoloji
4 Haziran 2021 Cuma 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son zamanların en çok tartışılan sosyal platformlarından biri haline gelen Çinli video uygulaması TikTok, özelliklere çocuklara kötü örnek olmasıyla birçok ülkenin radarında.

Geçtiğimiz aylarda, kullanıcıların haklarını kapsamlı bir şekilde ihlal ettiği gerekçesiyle AB Komisyonu ve ulusal tüketici koruma kurumlarına şikayet edilen TikTok, şimdi de Hollanda'nın gündeminde.

Hollanda Piyasa Enformasyon Araştırma Vakfı (SOMI), çocukların verilerini koruyamadığı gerekçesiyle, 64 bin ebeveyn adına TikTok'a 1,4 milyar euroluk dava açtı.

SOMI yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre TikTok, veri kullanma izinlerini uygun bir şekilde almıyor ve platformdaki çocukları zararlı içeriklerden yeteri kadar koruyamıyor. Ayrıca yetkililer, TikTok'un gereğinden fazla kullanıcı verisi topladığını iddia ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime