Turktime

Tek kullanımlık plastikler tarihe karışıyor

2019’da Avrupa Birliği’nde alınan kararla 3 Temmuz 2021’den itibaren tüm üye ülkelerde plastik pipet, kaşık, çatal ve tabak benzeri tek kullanımlık plastikler tedavülden kalkıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Tek kullanımlık plastikler tarihe karışıyor
Haberler / Dünya
22 Haziran 2021 Salı 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Başta denizler olmak üzere ciddi çevre kirliliğine neden olan tek kullanımlık plastikler Avrupalıların hayatından çıkıyor. Avrupa Parlamentosu'nun 2019'da aldığı kararla tek kullanımlık plastik ürünler 3 Temmuz 2021'den itibaren kullanımdan kalkacak.

TARİHE KARIŞIYOR

Plastik içecek pipeti, kulak pamuğu pipeti, çözünür olmayan tüm poşetler, plastik bıçak, çatal, kaşık, tabak, bardak, polistirenden yapılmış yiyecek ve içecek kutuları, içecek karıştırma çubukları ve benzeri bir çok ürünü yasaklayan karar 35 'Hayır' ve 560 “Evet” ile parlamentodan geçmişti.

Bu düzenlemeyle yalnızca 1-2 dakika kullanılıp atılan, kullanımı gereksiz plastiklerin tüketimini azaltmak ve dünyanın en büyük krizlerinden biri haline gelen plastik kirliliğinin önüne geçilmek isteniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime