Turktime

Taliban'dan IŞİD ve El Kaide açıklaması!

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, ülkede terör örgütleri IŞİD ya da El Kaide varlığı bulunmadığını söyledi. Taliban, 11 Eylül saldırılarından sorumlu El Kaide liderlerini teslim etmeyi reddettiği için 2001 yılında ABD liderliğindeki güçler tarafından iktidardan düşürülmüştü.
ABONE OL
Abone Ol
Taliban'dan IŞİD ve El Kaide açıklaması!
Haberler / Dünya
21 Eylül 2021 Salı 23:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taliban yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in doğudaki Celalabad kentinde gerçekleşen bombalı saldırıların sorumluluğunu üstlenmesinden günler sonra, ülkede IŞİD veya El Kaide militanlarının bulunduğuna dair hiçbir kanıtın olmadığı belirtildi.

Kabil'de düzenlediği basın toplantısında Mücahid, "Ülkede El Kaide ile ilgisi olan kimseyi görmüyoruz. Afganistan'dan herhangi bir ülke için herhangi bir tehlike olmayacağı gerçeğine bağlıyız" ifadelerini kullandı.

Kabil'de kontrolü ele geçiren Taliban, uluslararası toplumdan 11 Eylül 2001'de ABD'ye yönelik saldırıların arkasındaki grup olan El Kaide ile bağlarından vazgeçmesi yönünde baskıyla karşı karşıya kaldı.

TALİBAN MİLİTANLARI GEÇEN AY KABİL'E GİRMİŞLERDİ

Taliban, 11 Eylül saldırılarından sorumlu El Kaide liderlerini teslim etmeyi reddettiği için 2001 yılında ABD liderliğindeki güçler tarafından iktidardan düşürülmüştü. ABD güçlerinin ayrılacaklarını açıklamasından ve ABD destekli orduların da bölgeden çekilmesinden sonra Taliban militanları, geçen ay Kabil'e girmişti.

Örgüt, bu süreçte birkaç yıldır ekonomik ve ideolojik anlaşmazlıklar nedeniyle çatıştıkları ve IŞİD'in Afganistan kolu olarak bilinen IŞİD-H (IŞİD Horasan) tarafından üstlenilen bir dizi saldırıyla uğraşmak zorunda kalmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime