Turktime

TESK'ten zincir marketler çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın bir an önce çıkması ve zincir marketlerin açılış saatlerine, bulundukları konuma ve sattıkları ürünlere yönelik kurallar getirilmesi gerektiğini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
TESK'ten zincir marketler çağrısı
Haberler / Ekonomi
13 Ocak 2022 Perşembe 17:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TESK Başkanı Palandöken, yazılı açıklamasında, yüzlerce farklı ürünün bir dükkanda satılmasının ticari ahlaka aykırı olduğunu bildirdi.

Herkesin artık kendi işini yapması gerektiğinin altını çizen Palandöken, üreticinin, esnafa ve zincir marketlere farklı fiyattan ürün satması yüzünden "ürün esnafta pahalı" algısı oluştuğunu ve esnafın bununla mücadele ettiğini vurguladı.

Bendevi Palandöken, bir üründen 10 tane alan esnafa farklı, yüz bin tane alan zincir marketlere farklı fiyat verildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Perakende Yasası bir an önce çıkmalı ve zincirlerin açılış saatleri, konumları ve sattıkları ürünlere kural getirilmeli. 2 milyonu aşkın esnafımız bu yasayı bekliyor. Tütün mamulü ve alkollü içki, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya, kırtasiye ürünleri, züccaciye, hırdavat, oyuncak, tekstil, konfeksiyon ve hazır giyim (kıyafet, ayakkabı, terlik gibi), hediyelik eşya, oto yedek parça ve aksesuar, kesme çiçek, işlenmemiş et ürünleri, deniz ürünleri, unlu mamul ve pastane ürünlerinin satışını zincir marketler yapmamalı. Bir ürünü satarken o ürün hakkında tam anlamıyla da bilgi sahibi olmak gerekir. Ehliyete parayla sahip olunabilir ama araba kullanmak parayla satın alınamaz. Yani herkes kendi işini yapmalı. Eti kasap, sebze meyveyi manav satmalı."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime