Turktime

Şeker hastaları için en iyi kilo verme diyeti hangisidir?

Yeni yayınlanan bir araştırma, Tip 2 diyabet durumunda kilo vermek ve sağlıklı kiloyu korumak söz konusu olduğunda çok düşük enerjili bir diyetin en iyi formül olduğunu öne sürüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Şeker hastaları için en iyi kilo verme diyeti hangisidir?
Haberler / Sağlık
1 Aralık 2021 Çarşamba 00:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Kilo amak, Tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) belirtilerinden biridir. Diyabet tedavisinde yaygın olarak  kullanılan insülin nedeniyle olur.

Enerji üretmek için glikozun emilmesinden sorumlu olan insülin, işlem sırasında yiyeceklerden çok fazla şeker emdiğinde, vücut onu yağa dönüştürür. Aşırı yağ depolanması kilo alımına neden olur.

Diyabet hastalarının dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri de yedikleridir. Bu nedenle, konu kilo vermek ve sağlıklı kiloyu korumak olduğunda, yanlış bir diyet uygulamak hastalığı kötüleştirebileceğinden ekstra dikkat gerektirmektedir.

Yeni yayınlanan bir araştırmaya göre, düşük enerjili bir diyet uygulamak, Tip 2 diyabet teşhisi konanlar için en iyi seçenek olabilir. 

Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği'nin dergisinde yayınlanan araştırma, diyabet durumunda kilo vermek ve sağlıklı kiloyu korumak söz konusu olduğunda çok düşük enerjili bir diyetin en iyi formül olduğunu öne sürüyor.

DÜŞÜK ENERJİLİ DİYET NEDİR?

Çok düşük enerjili diyet, bir kişinin günde 800 kcal. daha az tüketmesi gereken bir diyet olarak tanımlanır. Diyet, günlük yalnızca tüm temel beslenme gereksinimlerini içerir. 

Bu diyet programı 8-16 hafta boyunca uygulanarak kişinin haftada 1,5-2,5 kilo vermesine yardımcı olur. Diyet, Tip 2 diyabet durumunda glikoz metabolizmasını iyileştirebilir ve kilo vermeye yardımcı olabilir.

Çok düşük enerjili diyet, günde 3 öğün yemek yenen bir plandır. Yemekler genellikle nişastasız, renkli sebzeler ve protein oluşmaktadır. Bu diyeti uygularken günde en az 2 litre su içmek çok önemlidir. 

Ayrıca, bu diyetle birlikte kişilerin hafif egzersiz yapmaları da önerilir. Atıştırmalık ve alkol alımı günlük enerji miktarını artırabileceğinden kesinlikle yasaklanır.

DİKKAT!

Diyet, ciddi yan etkilere yol açabilir ve hatta bazı insanlarda semptomları kötüleştirebilir. Bu nedenle, bu diyeti uygulamadan önce diyeti uygulayacak kişinin doktora mutlaka danışması gerekir.

Tıbbi kontrolerden sonra doktor, diyetin yapılıp yapılamayacağını söyleyebilir. Ayrıca, bu diyeti uzun süre uygulamak yorgunluk, kabızlık ve ağız kokusu gibi yan etkilere neden olabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime