Turktime

Sağlıklı bir kalp için 5 altın tavsiye!

Kalp ve damar hastalıkları, en sık görülen rahatsızlıklardan biridir ve Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, dünyada önde gelen ölüm nedenlerinden biridir. Yaşlılar kalp rahatsızlıklarına daha yatkınken, son zamanlarda gençler arasında kalp krizi, kalp durması vakalarında önemli artış olmuştur.
ABONE OL
Abone Ol
Sağlıklı bir kalp için 5 altın tavsiye!
Haberler / Sağlık
12 Ekim 2021 Salı 00:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Birçok araştırma, genç hasta sayısındaki bu ani artıştan sağlıksız yaşam tarzı alışkanlıklarına bağlı olduğunu ortaya koydu. Bununla birlikte, doğru seçimler, uygun beslenme, yeterli uyku uzun vadede kalbinizi sağlıklı tutacaktır.

TANSİYONUNUZU VE KOLESTROL SEVİYENİZİ KONTROL EDİN

Kalbin sağlıklı çalışması için kan basıncını ve kolesterol seviyesini yönetmeniz son derece önemlidir. Hipertansiyon ve yüksek kolesterol seviyeleri, felç ve kalp krizi gibi kalp rahatsızlıkları riskini artırabilir.

Hem yüksek tansiyon hem de yüksek kolesterol belirgin belirtiye sahip olmasa da, tedavi edilmemesi uzun vadede birçok komplikasyona neden olabilir. Bu nedenle erken teşhis daha fazla komplikasyonun önlenmesine yardımcı olabilir. Kan basıncını ve kolesterol seviyesini mutlaka kontrol ettirin.

EGZERSİZ YAPIN

Hareketsiz kalmak, kalp hastalığı riskini artırabilir. Yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, uzun süre oturmanın kalp hastalığı, Tip 2 diyabet ve kanser gibi kronik sağlık sorunlarıyla bağlantılı olduğunu bulundu. Egzersiz yapmaya başlamanın zamanı gelmedi mi?

SAĞLIKLI BESLENME

Trans yağ oranı yüksek yiyecekler yemekten kaçınılmalı. Trans yağ, felç de dahil olmak üzere kalp hastalığı geliştirme riskini artırır. Kötü kolesterol seviyenizi (LDL) yükselterek ve iyi kolesterol seviyenizi (HDL) düşürerek atardamarlarınızı bloke eder. Bu durum, kalbinizi birçok yönden etkiler. Sağlıklı bir beslenme, hem kalpsağlığı hem de genel sağlığa da fayda sağlar; meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve lif açısından zengin gıdalar...

SAĞLIKLI KİLONUZU KORUYUN

Kilo vermek, her zaman iyi görünmekle ilgili olmamalı, bunun yerine, kardiyovasküler hastalık geliştirme riskinizi artıran obeziteyi önleme olmalıdır. Fazla kiloluysanız, düzenli egzersiz yapmak ve yediklerinize dikkat etmek sağlığınız açısından harikalar yaratabilir.

ALKOL VE SİGARA TÜKETİMİNE SON VERİN

Sigara içmek ve alkol almak kalp sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bunlar kan basıncınızı ve kandaki trigliserit düzeylerini artırır, bu da sizi felç ve konjestif kalp yetmezliğine daha yatkın hale getirir. 

Bunun dışında, çok fazla stresli olmak kalbiniz üzerinde çok fazla baskı oluşturur. Bu nedenle, stres seviyelerini azaltmak ve yönetmek için farklı uğraşlar edinin.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime