Turktime

Roma duvarına plastik çeşme!

Antalya Korkuteli’nde bulunan Roma dönemine ait eserlerin duvar olarak kullanıldığı, matkapla delinerek musluk takıldığı, üzerine de sıva ve boya yapıldığı ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Roma duvarına plastik çeşme!
Haberler / Kültür
6 Nisan 2021 Salı 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Osmankalfalar Köyü'nde yaklaşık 20 yıl önce bulunan eski Roma dönemine ait (M.S. 3. ve 4. yüzyıl) kabartmalı steller ve aslanlı lahit kapağının, köy camisinin duvarı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Eserlerin durumu Elmalı Müze Müdürlüğü tarafından da tespit edildi ancak müze yetkilileri eserlerin yerinde korunması konusunda karar aldı.

Bu karar, yeni bir skandalı ortaya çıkardı. Uzun süre bu şekilde kalan eserler, köye çeşme yapılma ihtiyacı doğunca inanılmaz şekilde tahrip edildi. Köy muhtarlığı, çeşme talebini Korkuteli Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi’ne (ASAT) bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, eserleri matkapla delip üzerine vanalı plastik boru ve demir çeşme taktı. Bununla da yetinmeyen ekipler, taşlar arasındaki boşlukları sıva ile kapatıp, beyaza boyadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime