Turktime

Prof.Dr Kaynak: 3 bini aşkın hekim Türkiye'den göç etti!

Türkiye'de son iki yılda, sağlık alanında şiddet, baskı ve düşük ücret nedeniyle 3 binin üzerinde tıp fakültelerinden yeni mezun olan doktorların yurtdışına çalışmak için gittiği belirlendi.
ABONE OL
Abone Ol
Prof.Dr Kaynak: 3 bini aşkın hekim Türkiye'den göç etti!
Haberler / Sağlık
13 Ekim 2021 Çarşamba 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, Türkiye'de tıp fakültesinde eğitim gören 8 bin öğrencinin de Avrupa'da çalışmayı düşündüğü kurdukları Telegram ve WhatsApp gruplarından ortaya çıktı.

"TÜRKİYE HEKİM GÖÇÜNÜ DURDURMAK İÇİN ÇABA GÖSTERMELİ"

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Süleyman Kaynak, genç doktorların ülkeden gitmek istediklerini belirterek, "Daha iyi kazanımlar için, insani ortamda yaşamak ve iyi ücret için kaçış arayışındalar. Türkiye hekim göçünü durdurmak için çaba göstermeli” ifadelerini kullandı.

Türk hekimlerin en çok tercih ettiği ülkenin Almanya olduğunu aktaran Kaynak, "3 bini aşkın hekim başka ülkelerde çalışmak için Türkiye’den ayrıldı. Bu rakamları odalardan talep ettikleri belgelerden tespit ediyoruz. Bugün bir hekimin maliyeti Türkiye için yaklaşık 1 milyon dolara denk geliyor. Biz yetiştirdiğimiz hekimleri maalesef yurtdışına gönderiyoruz. Hekimlerin en çok gittikleri ülke ise Almanya. Yani 109 tıp fakültesinden mezun olan 400 civarındaki hekimi yurtdışına göndermek için eğitim veriyoruz” dedi.

"ACİLEN ÇALIŞMA YAPILMALI"

Ülkemizden 8 bine yakın hekimin gitmek için arayışta olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kaynak, "Bu rakamları hekimlerin sosyal medyalarından çıkarıyoruz. Yurtdışına gitmek isteyen hekimlerin kurduğu sosyal medya hesaplarında bulunan hekim sayısı 8 bine yaklaşıyor. Hekim arkadaşlarımız Türkiye dışına gitmek için arayış içerisine girmiş. Görüştüğümüz hekim arkadaşlarımızın çoğu da aynı düşüncede. Acilen bu gidişin önüne geçmek için çalışma yapmalı. Şiddeti durdurmalı, ekonomik olarak güçlendirmeli, mesai saatleri azaltılmalı ve maaşları iyileştirmeliyiz. Bunları yapmazsak bu hekim göçünün önüne geçemeyiz" açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime