Turktime

Pamukta kriz büyüyor!

Kumaş ve iplik fiyatları artık günlük olarak değişirken, tedarikçi ve üreticiler ne yapacaklarını bilemez duruma geldiler. Enerji ve gıda ürünlerinin ardından başta tekstil olmak üzere sanayide stratejik bir hammadde olan pamukta da sıkıntı yaşanıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Pamukta kriz büyüyor!
Haberler / Ekonomi
9 Ekim 2021 Cumartesi 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Enerji ve gıda ürünlerinin ardından başta tekstil olmak üzere sanayide stratejik bir hammadde olan pamukta da benzer sıkıntı yaşanıyor.

Kumaş ve iplik fiyatları artık günlük olarak değişirken, tedarikçi ve üreticiler ne yapacaklarını bilemez duruma geldiler. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP'nin çiftçiyi pamuk üretiminden uzaklaştırdığını ve ülkeyi pamukta ithalata bağımlı hale getirdiğini söyledi. Barut, “AKP'nin 2003-2020 döneminde 14 milyon tonluk pamuk ithalatına 24 milyar dolar ödendi” dedi.

Türkiye'nin pamuk ekim alanlarının 1998-1999 döneminde 757 bin hektar olduğunu hatırlatan Barut, şöyle devam etti:

"FİYATLARIN YERİNDE SAYMASI BUNA YOL AÇIYOR"

“Sonrasında AKP iktidarı ile birlikte çiftçinin tarımdan hızla uzaklaşmaya başlamasından kaynaklı pamuk ekim alanları yarı yarıyadan fazla azalarak 360 bin hektara kadar geriledi. Çiftçi tarımdan ve pamuk ekiminden uzaklaşıyor. Çünkü binbir emekle ürettiği üründen para kazanamıyor. Çünkü gübreden mazota, tohumdan zirai ilaca, sulama bedelinden elektrik maliyetine dek tarımsal üretim girdilerinde fahiş artış olurken ürün fiyatlarının yerinde sayması buna yol açıyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime