Turktime

PKK'da Sofi Nurettin şaşkınlığı

Terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin'in TSK ve MİT'in başarılı operasyonuyla Irak'ta etkisiz hale getirilmesi sonrası PKK'da kriz hakim.
ABONE OL
Abone Ol
PKK'da Sofi Nurettin şaşkınlığı
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2021 Salı 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanlığı ve INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey üyesi Sofi Nurettin kod adlı terörist, 8 Mayıs'ta Milli İstihbarat Teşkilatı ve TSK tarafından koordineli gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları, Murat Karayılan ile birlikte Halk Savunma Merkezi (HSM) Merkez Karargahı yürütmesinde yer alan Sofi Nurettin'in, bugüne kadar örgütün askeri kanadında etkisiz hale getirilen en üst düzeydeki terörist olduğunu belirtti.

Türkiye'nin son yıllarda yapmış olduğu operasyonlar bağlamındaki en kritik operasyonlardan biri olduğunu vurgulayan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yeşiltaş, örgütün en kıymetli isimlerinden birinin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Yeşiltaş, çekirdek halkaya dokunulmaya başlandığını aktararak, etkisiz hale getirilen teröristin, PKK'nın organizasyonel yapısını sürdürme imkanını sağladığını belirtti.

"KRİTİK HAMLELERDEN BİR TANESİ"

Bugüne kadar çeşitli listelerde aranan teröristlerin hedef alındığını, bunların etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Yeşiltaş, bu pozisyonda bir teröristin etkisiz hale getirilmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Yeşiltaş, şöyle devam etti:

"Öte yandan PKK'nın hem Irak'ta hem Suriye'deki mevcut yayılması ve yapılanması dikkate alındığında etkisiz hale getirilen kişini sözde Suriye yöneticisi olması da çok önemli. Niye önemli? Birincisi, PKK'nın Suriye'de Türkiye'ye yönelik yapmış olduğu saldırıları ortadan kaldırmış durumda. İkincisi de özellikle PKK ile YPG arasındaki bağlantının çok açık bir şekilde, net bir şekilde var olduğunu bize yeniden göstermiş oldu.

Bu bakımdan MİT'in son yıllarda yürütmüş olduğu terörle mücadele bağlamındaki en kritik hamlelerden bir tanesi. Muhtemelen bu tür eylemler, bu tür etkisiz hale getirme işlemleri devam edecektir. Özellikle örgütün 40 yaş üstündeki yönetici kesiminin hedef alınması, PKK'nın hareket kabiliyetini zayıflatabilir, karar alma kabiliyetini zayıflatabilir. Bu da örgütü etkisiz hale getirecektir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime