Turktime

Öztrak’tan Erdoğan’ı sözlerine gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada sıklıkla söylediği 'faiz sebep, enflasyon neticedir' ifadelerini yeniden kullandı. Erdoğan'ın sözlerini eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bir uyarıda milletimize 'faiz sebep enflasyon sonuç' dendiyse; aman herkes cüzdanına sahip çıksın!" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Öztrak’tan Erdoğan’ı sözlerine gönderme
Haberler / Siyaset
18 Ocak 2022 Salı 20:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Arnavutluk’a yaptığı ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz politikasıyla ilgili “Biliyorsunuz benim bir iddiam var; ‘faiz sebep, enflasyon neticedir’. Nitekim de neticesi, kendini gösteriyor. Enflasyon, düşüşe girmiştir, girecektir.” ifadelerini kullandı.

“AMAN HERKES CÜZDANINA SAHİP ÇIKSIN!”

Erdoğan’ın sözlerini eleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından 2021 Ağustos ve Aralık aylarını kapsayan enflasyon grafiğini paylaştı.

Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Öztrar,  “Erdoğan yine ‘faiz sebep, enflasyon neticedir’ demiş. Yetmemiş ‘enflasyon düşüşe girmiştir’ diye, milletle alay etmiş. Ne yiyip, ne içiyorlar bilmem. Ama milletle alay etmesinler. Bir uyarıda milletimize ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ dendiyse; aman herkes cüzdanına sahip çıksın!” ifadelerini kullandı.

‘Enflasyon son  20 yılın en yüksek seviyesine sıçradı’ başlığıyla verilen grafikte Kasım ayında 21,3 olan 12 aylık tüketici enflasyonunun Aralık ayında sıçrama yaparak 36.1’e yükseldiği görülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime