Turktime

Oxfordlu profesör açıkladı: İşte bitiş tarihi...

Koronavirüsle yaşanılmaya alışılmasının gerektiğini belirten Oxfordlu profesör, salgındaki kritik değişmenin hastaneye başvuru oranlarıyla değişeceğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Oxfordlu profesör açıkladı: İşte bitiş tarihi...
Haberler / Sağlık
24 Mayıs 2021 Pazartesi 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koronavirüs salgınının ne zaman sona ereceği belirsizliğini korurken, dünya genelinde artan aşı uygulamaları, kitlelere umut vermeye devam ediyor. Aşıların etkinliğinin artmasıyla son bulması beklenen salgına dair yeni bir açıklamaysa Oxford Üniversitesi'nde görev yapan Profesör Andrew Pollard'dan geldi.

BBC Today'e konuşan Oxford Üniversitesi Aşı Grubu Başkanı Pollard, salgında asıl meselenin hastane başvuru oranları olduğunu vurguladı.

"İNGİLTERE'DE BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE BİTECEK"

Programda öncelikli olarak İngiltere'nin virüsle mücadelesine değinen Pollard, aşı uygulamasını nüfusun büyük çoğunluğuna yayan ülkenin salgında sona gelmeye yaklaştığını söyledi. 21 Haziran tarihinde tam açılmaya geçmesi beklenen İngiltere'nin, koronavirüsün Hint varyantına karşı da olumlu bir gidişat izlediğini söyleyen Pollard, ülkenin birkaç hafta içinde salgının bitişini müjdelemek üzere olduğunu söyledi.

HASTANEYE BAŞVURU ORANLARI ÖNEMLİ OLACAK

"Aşılamanın, koronavirüse tamamen engel olmaktansa semptomları ciddi ölçüde azalttığını tespit ettik. Aşılar asıl olarak hastaneye başvuruyu ve ölüm oranını azaltıyor." ifadelerini kullanan Pollard, bu tespitlerin sadece İngiltere için değil dünya geneli için geçerli olduğunu belirtti.

Yakın gelecekte koronavirüsün tamamen ortadan kalkmayacağını söyleyen Pollard, bunun umutsuzluğa yol açmaması gerektiğini söyledi. İnsanoğlunun koronavirüsle yaşamak zorunda kalmaya alışması gerektiğini vurgulayan Pollard, salgının bitişinde asıl meselenin insanların aşılar sayesinde hastaneyer başvurmalarına gerek kalmaması olduğunu söyledi. (SABAH)

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime