Turktime

Olumsuz duygular cildiniz için zararlı olabilir!

'Gülmek en iyi ilaçtır' derler ama bunu günde kaç kez yapıyoruz. Bununla birlikte, araştırmalar, gülmenin cildinizi gençleştirmenize yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur. Çok fazla olumsuz duygu sadece vücudunuzu değil aynı zamanda cildinizin görünümünü de olumsuz yönde etkiler. 
ABONE OL
Abone Ol
Olumsuz duygular cildiniz için zararlı olabilir!
Haberler / Sağlık
24 Haziran 2021 Perşembe 00:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Ruh hali, dakikalar veya saatler boyunca sahip olduğunuz duygunun kalitesi olarak tanımlanır. Eğer olumsuz bir duyguyu uzun süre yaşarsanız; cilt yaşınıza yıllar ekleyebilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanındaki kozmetik ve sağlık uzmanları bile, ruh halinizin nasıl göründüğünüz ve başkalarının sizi nasıl algıladığı üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olduğunu söylüyor.

Şimdi gelin birlikte cildimize zarar veren ruh hallerini birlikte birlikte bakalım...

STRES

Stres ve cilt bağlantısı uzun yıllardır incelenen bir konudur. Bilinçli ve doğru araçlarla donatılmışsanız, psikolojik strese bağlı cilt rahatsızlıkları kolayca önlenebilirsiniz. 

Stres altındaysanız, yüzünüzün hızla yaşlanma olasılığı vardır. Bir kişi stres yaşadığında cilde zarar veren yiyeceklere yöneldiği gözlemlenmiştir. Bazen bu durumu alkol devralır, bu da daha az su tüketimine yol açar. Dehidrasyon, kırışıklıklar ve ince çizgiler dahil olmak üzere birçok cilt sorununun önde gelen nedenidir. Kötü beslenme ve alkol cildin hızlı bir şekilde yaşlanmasına neden olabilmektedir.

Artan stres, proinflamatuar faktörlerin artmasına ve ciltte pigmentasyonuna, kolajen ve elastinin parçalanmasına, ciltte incelmeye neden olur. Bu durum cilteki hücre döngüsünü yavaşlatarak cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin artmasına yol açar; bu da donuk, sağlıksız cilt demektir.

Stres, küçük kan damarlarının daralmasına neden olur, bu da kan temini, cildin beslenme ve hidrasyon eksikliğine neden olur. Cilteki hücre döngüsünü yavaşlatarak cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin toplanmasına yol açar, bu da yine mat ve sağlıksız bir cilt demektir. 

ÖFKE

Herhangi bir insana kızdığında, bunun cildinize ne gibi zararlar verebileceğini bir düşünün. Öfke, yüz kaslarınızı gerginleştirir ve bu zamanla ince çizgilere yol açar. Öfke aynı zamanda cildin kendini gençleştirme ve iyileştirme etkisini de olumsuz yönde etkiler. 

Bu konuda yayınlanan bir araştırma, öfkeli insanlarda iyileşme ve hücre döngüsünün, öfkelerini kontrol edebilenlere kıyasla dört kat daha uzun sürdüğünü ortaya koymuştur.

DEPRESYON

Depresyon yüzünüzde kırışıklıklara neden olabilir. Yüz ifadeniz cildinizin görünümünde çok önemli bir rol oynar. Uzun süreli depresyonun cilt üzerinde feci etkileri vardır, çünkü bu durumla ilişkili kimyasallar vücudunuzun hücrelerdeki iltihabı onarmasını engelleyebilir. Bu hormonlar uykuyu etkiler ve bu durum, sarkık, kabarık gözler, donuk veya cansız bir cilt şeklinde ortaya çıkar.

KORKU

Kendinizi tehdit altında veya tehlikede hissettiğinizde, beynin ilk tepkisi adrenalin bezlerine epinefrin salgılaması için sinyal vermektir. Adrenalin derideki kan damarlarını daraltır. Bu durumda kişinin solgun ve donuk görünmesine neden olabilir.

Olumsuz ruh hallerinizden ve cilt sorunlarınızdan kurtulmak için sağlıklı bir yaşam sürmeye çalışmamız önemlidir. Kendimizi iyi bakmalıyız. Özellikle sigara ve alkol gibi bağımlılıklara veda etmeliyiz. Olumlu hisleri olan insanlarla bağlantı kurmaya çalışın. Sonuç olarak, kahkaha tüm sorunlarınız için gerçekten en iyi ilaçtır!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime