Turktime

Obez olduğunuzu gösteren 5 işaret!

Obezite, son dönemde salgın şeklini almış kritik bir sağlık sorunudur. Obeziteye neden olan temel iki faktör vardır; kötü beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıkları. Formda kalmak sadece çekici görünmek için değil, aynı zamanda kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için de çok önemlidir.
ABONE OL
Abone Ol
Obez olduğunuzu gösteren 5 işaret!
Haberler / Sağlık
26 Eylül 2021 Pazar 00:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURTIME / Yapılacak en iyi şey, sonradan uğraşmamak için vücut ağırlığınızla önceden ilgilenmektir. Kilo alımınızın ciddi bir sağlık sorununa dönüşmeden önce önlemlerinizi almanız gerekiyor. İşte dikkat etmeniz gereken beş işaret;

KIYAFETLER SIKILAŞIYOR

Kilonuzda bir veya iki ay içinde hafif dalgalanmalar normaldir. Kadınlarda bu, esas olarak hormonal değişiklikler, aylık adet döngüsüne yakın oldukça yaygındır. Ancak normal veya birkaç ay önce aldığınız kıyafetlerinize sığmakta zorlanıyorsanız, bu bir uyarı işaretidir. Bu işareti hafife almayın.

ŞİŞMİŞ BACAKLAR VE AYAKLAR

Aşırı kilo, bacaklarınızdaki ve ayaklarınızdaki sinir sistemine baskı yapar. Bu nedenle, fazla kilolu olduğunuzda, sinirler kanı düzgün bir şekilde taşıyamaz ve bu da bacak ve ayaklarda şişmeye neden olur.

YORGUNLUK

Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, son birkaç ayda kilo alıp almadığınızı kontrol edin. Kilo alan kişiler, iyi bir uyku çektikten sonra bile sabahları kendilerini yorgun hissederler. Çünkü obezite geceleri solunum akışını bozar ve bu da uyku apnesine neden olur. Bu kişiler geceleri horlar ve hatta sık sık uyanırlar, bu da uyku kalitelerini etkiler.

NEFES DARLIĞI

Nefes darlığı birçok sağlık sorunuyla ilişkilidir ve bunlardan biri de kilo alımıdır. Aşırı kilolu kişiler genellikle göğüslerinde normal nefes almalarını engelleyen çok fazla yağ biriktirirler. Basit ev işlerini yaptıktan hemen sonra bile nefes nefese kalırlar...

DÜZENSİZ DÖNEM VE KABIZLI

Kadınlarda kilo alımı, aylık adet döngüsünü bozan hormonal sorunlara yol açar. Bunun dışında kilo alımı da hem erkeklerde hem de kadınlarda kabızlık sorununa yol açabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime