Turktime

OSD Başkanı: Türkiye'den hala çok ümitliyim

Otomotiv Sanayii Derneği(OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, otomotiv sanayisinin gündemine ilikşin açıklamalar yaptı. Yenigün, Türk otomotiv sanayisine yeni yatırımların gelebileceği konusunda ümitli olduğunu ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
OSD Başkanı: Türkiye'den hala çok ümitliyim
Haberler / Ekonomi
11 Ekim 2021 Pazartesi 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de otomobil fiyatları yüksek seyretmeye devam etse de, ülkemizdeki otomotiv sanayii son yıllarda büyük bir yükseliş gösteriyor.

Otomotiv üretimi yılın ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 921 bin 629 adet olarak gerçekleşti. 

Türkiye'deki otomotiv üretim sektörü ile ilgili ümitli olduğunu belirten OSD Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, "Türkiye’ye de yeni yatırımın geleceği konusunda hala çok ümitliyim. Çünkü Türkiye’de bir çok yerde olmayan çok değerli üç tane şey var. Çok yüksek kalibre üretiyoruz. Çok esneğiz ve de çok verimliyiz. Bu üç nedenden dolayı ben Türkiye’nin yatırım alacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

"AVRUPA KALİTESİNİN ÜZERİNDEYİZ"

Otomobil üretimi konusunda Türkiye'nin, Avrupa kalitesinin üzerinde olduğunu belirten Yenigün, "Orta ve Doğu Avrupa’da son yıllarda gelişen bir otomotiv ekonomisi var. Türkiye’ye de yeni yatırımın geleceği konusunda hala çok ümitliyim. Çünkü Türkiye’de bir çok yerde olmayan çok değerli üç tane şey var. Çok yüksek kalibre üretiyoruz, hatta Avrupa kalitesinin üzerinde kalitede üretiyoruz. Çok esneğiz. Özellikle tedarik sanayiindeki sıkıntıları Türkiye’deki firmalar kadar başarılı yöneten hiçbir ülke bilmiyorum. Ve de çok verimliyiz. Verimliliği ucuzluk olarak değil, bir sistemden en yüksek katma değeri yaratmak olarak düşünmek lazım. Bu üç nedenden dolayı ben Türkiye’nin yatırım alacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak / Habertürk

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime