Turktime

Nijerya’da petrol rafinerisinde patlama: 25 ölü

Nijerya’da yasa dışı olarak işletilen petrol rafinerisinde patlama meydana geldiği ve aralarından çocuklarında bulunduğu en az 25 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Nijerya’da petrol rafinerisinde patlama: 25 ölü
Haberler / Dünya
25 Ekim 2021 Pazartesi 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nijerya'nın Rivers eyaletinde yer alan Emohua Yerel Yönetim Bölgesi’ndeki Rumuekpe'de geçtiğimiz cuma günü yasa dışı olarak işletilen bir petrol rafinerisinde patlama meydana geldiği ve aralarından çocuklarında bulunduğu en az 25 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rumuekpe topluluğunun lideri Ifeanyi Omano basına verdiği demeçte, patlamada çok sayıda kişinin hayatının kaybettiğini belirterek, hayatını kaybedenler arasında çocukların olduğunu ifade etti.

PATLAMADAN SONRA YANGIN ÇIKTI
Olayda kaç kişinin yaralandığı açıklanmazken, patlama sonrası yangın çıktığı ve hayatını kaybedenlerin çoğunun yanarak can verdiği ifade edildi. Patlamada ayrıca, birçok ev ve tarım arazisinin zarar gördüğü belirtildi.

Dünyada en çok petrol rezervine sahip ülkeler arasında yer alan Nijerya, Afrika’nın en büyük petrol ihracatçısı konumunda bulunuyor. Ülkede petrol boru hatlarına yönelik saldırılar ve hırsızlıklar nedeniyle günlük petrol üretiminin yüzde 10'undan fazlasının kaybedildiği tahmin ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime