Turktime

NATO'dan Ukrayna açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, çarpcı açıklamalar yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
NATO'dan Ukrayna açıklaması!
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2022 Pazartesi 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya videokonferans yoluyla katılan Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine başvurmaları konusunda ortak bir zeminde buluşulabileceğine dikkat çekerek, “Güvenliğimiz için dönüm noktasında olan bir anda dururken, birlik içinde kalmaya devam etmek her zamankinden daha önemli. Dün Finlandiya ve İsveç bakanları muhtemel NATO üyeliği başvurularından bahsetti. NATO’ya katılmak isteyip istememeleri onların kararıdır. Aldıkları karar ne olursa olsun saygı duyacağız çünkü tüm egemen uluslar kendi yollarını seçme hakkına sahiptir” dedi.

Finlandiya ve İsveç’in NATO’nun en yakın ortaklarından olduğunu söyleyen Stoltenberg, NATO’ya katılmalarının “tarihi bir an” olacağını ifade ederek, “NATO’ya üyelikleri, ortak güvenliğimizi artıracaktır” dedi.

“SAVAŞI UKRAYNA KAZANABİLİR”

Stoltenberg, “Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı planladıkları gibi gitmiyor. Kiev’i almayı başaramadılar. Harkov çevresinden geri çekiliyorlar ve Donbass’taki büyük taarruzları durdu. Rusya stratejik hedeflerine ulaşamıyor. Ukraynalılar vatanlarını cesurca savunuyorlar. Ukrayna bu savaşı kazanabilir” dedi.

Putin’in NATO’yu bölmek istemesinin aksine NATO’nun her zamankinden daha güçlü ve birleşik olduğunu söyleyen Stoltenberg, Ukrayna’ya askeri desteğin arttırılması gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime