Turktime

NASA tartışmalara son noktayı koydu

NASA, Mars'ta çekilen bir fotoğrafta yer alan şeklin gökkuşağı olmadığını, yalnızca mercek yansımasından meydana geldiğini açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
NASA tartışmalara son noktayı koydu
Haberler / Teknoloji
8 Nisan 2021 Perşembe 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

NASA tarafından 30 Temmuz 2020 tarihinde fırlatılan Perseverance aracı, Mars'tan fotoğraflar göndermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, aracın gövdesindeki helikopteri yüzeye indiren NASA, yeni bir fotoğraf paylaşmış ve sosyal medyada gündem olmuştu.

Uzay ajansının Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafın arka planında görülen yay şeklindeki gökkuşağına benzer yapı, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Dün sizlerle paylaştığımız haberimizde, bu cismin bir gökkuşağı olmayacağından bahsetmiştik. Ancak sosyal medya üzerinden binlerce soru alan NASA, konuya açıklık getirdi.

"GÖKKUŞAĞI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yayınladığı bir fotoğrafa gökkuşağına benzer bir görüntünün yansıması üzerine gelen sorulara, Mars'ta gökkuşağı oluşmasının mümkün olmadığı yanıtını verdi.

NASA'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, bu konuda çok fazla soru aldıklarını belirten yetkililer, "Burada bir gökkuşağı oluşması mümkün değil. Gökkuşakları, yuvarlak su damlacıklarından yansıyan ışık tarafından oluşturulur, ancak burada yoğunlaşmaya yetecek kadar su yoktur. Bu bir mercek parlamasıdır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime