Turktime

Müteahhitlerden yeni hamle: Sorumluluk hükümette!

İMKON’dan yapılan açıklamada “Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarındır” ifadelerine yer verildi.
ABONE OL
Abone Ol
Müteahhitlerden yeni hamle: Sorumluluk hükümette!
Haberler / Ekonomi
24 Eylül 2021 Cuma 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül’de iş bırakan müteahhitler, boykotlarını bugün bitireceklerini duyurdu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan (İMKON) yapılan yazılı açıklamada, “9 Eylül’de başladığımız boykot ve iş durdurma eylemimizi 24 Eylül 2021 saat 17.00'da sonlandırıyoruz.
Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarındır. Makul maliyetlerle inşaatların bir an önce üretime geçmeleri gerekir, aksi durumda konut fiyatları ve kira artışlarının önüne geçilemeyecektir” denildi.

İMKON üyelerinin, boykotun sonlarına doğru kendi aralarında yeniden bir toplantı yapıp, boykota devam edip etmeme kararını değerlendirecekleri ifade edilmişti. Dün yapılan toplantıda boykotu bitirme kararı alınmış oldu.

EYLEMİN BAŞARIYA ULAŞTIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Açıklamada, söz konusu boykotla yetkililere, muhataplara ve kamuoyuna farkındalık açısından gerekli mesajın verildiği, bu anlamda boykot ve iş bırakma çağrısının önemli derecede başarıya ulaştığının belirtilmesi dikkat çekti.

“Boykot ve iş durdurma eylemimiz, Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmiş, fahiş fiyat artışları sayın Cumhurbaşkanının günlük siyasi açıklamalarında yer bulmuştur” denilen açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?
Son bir yılda çimento fiyatlarındaki artışın yüzde 200'ü bulduğunu öne süren İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, ağustos ayında sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada fiyatlar düşmezse inşaatları durduracaklarını söylemişti.

Çimentocuların yıllık maliyet artışı yüzde 50 iken yaptıkları zamların yüzde 200’ü bulduğunu ileri süren müteahhitler, hem çimento sektörü temsilcileriyle hem Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüşüp, şikâyetlerini dile getirmişlerdi.

Taleplerine yönelik herhangi bir karşılık bulamayan müteahhitler, 2 Eylül'de Ankara'da yaptıkları bir toplantıda, aldıklarını ‘grev' kararının gerekçesini açıklamış; boykota başlama tarihlerini de 9 Eylül olarak duyurmuşlardı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime