Turktime

Muallim filmine ABD'den 5 ödül

Fransa'da eğitim aldıktan sonra Anadolu'ya dönen ve burada kendi değerleri ile yüzleşen öğretmen Ali'nin hikayesinin anlatıldığı 'Muallim' filmi, ABD'de 5 ödül kazandı.
ABONE OL
Abone Ol
Muallim filmine ABD'den 5 ödül
Haberler / Kültür
8 Nisan 2021 Perşembe 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

20. yüzyılın başlarında Fransa'da eğitim aldıktan sonra Anadolu'ya dönen ve kendi değerleri ile yüzleşen öğretmen Ali'yi anlatan 'Muallim' filmi, American Golden Picture Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film ve en iyi yönetmen dahil 5 ödül kazandı.

Yönetmenliğini Müslim Şahin'in yaptığı Muallim filminin yapımcısı Halit Arabacı, katıldıkları ilk uluslararası festivalde elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

"ÇOK GURURLANDIK VE MUTLU OLDUK"

Arabacı, filmde 2. Abdülhamid Han döneminde Fransa'da mühendislik eğitimi alan bir Jöntürk'ün ülkeye dönüşünde bir köye öğretmen olarak sürgün edilmesinin hikayesinin anlatıldığını belirterek "Kendi toprağına ve insanına yabancılaşan gencin özüne, değerlerine dönüşünü anlatıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde vizyona sokmayı arzu ettiğimiz ama pandemi sebebi ile gösterime sokamadığımız filmimizi festivallere gönderme kararı aldık. 

Katıldığı ilk festivalden 5 birincilik ödülü alan filmimiz bizleri çok gururlandırdı ve mutlu etti. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime