Turktime

Metin Gürcan hakkında ilk açıklama

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Metin Gürcan'ın tutuklanmasına ilişkin açıklamada bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Metin Gürcan hakkında ilk açıklama
Haberler / Siyaset
30 Kasım 2021 Salı 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partinin kurucu üyelerinden Metin Gürcan'ın "siyasal ve askeri casusluk" suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından bir açıklama yaptı.

"MAHKEME KARARI TAM BİR HUKUK GARABETİ"

"Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin Metin Gürcan ile ilgili tutuklama kararı hukuki gerekçelerden yoksundur" diyen Yeneroğlu, "Casusluk suçunun özü olan "gizli bilgi temini" ile ilgili en ufak bir saptama olmadığı için Metin Bey olmayan gizli bilginin paylaşımından tutuklanıyor" ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Mahkeme kararı tam bir hukuk garabeti. Bir hakimin tutuklama kararı verirken sözde ‘kuvvetli suç şüphesini’ tespit ettiği suçun tanımından ve unsurlarından bihaber olması herhalde hukuk tarihinde okutulacak dersler arasına girebilecek niteliktedir.

"DOSYADA GİZLİ BİLGİ YOK"

Bir kişinin casusluk suçundan sorumlu tutulabilmesi için Türkiye'nin aleyhine ve yabancı bir devletin lehine gizli bilgileri, siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin etmiş olması lazım. Dosyada gizli bilgi temini ile ilgili bir saptama yok zaten...

Ülkemizde pek çok kişi bu ve bunun gibi soruşturmalarla gerekçesiz olarak tutuklanıyor ve yargılanıyor çünkü insan hayati değersiz kabul ediliyor. Adalet dağıtması beklenen mahkemelerin hukuk bilincinden bu kadar yoksun olması anayasal devlet iddiasından da büyük bir kopuştur."

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime