Turktime

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve euro'da son durum!

Merkez Bankası faizi sabit bırakması sonrası dolar/TL'de düşüş yaşandı. Karar öncesi 13.45 dolaylarında olan kur, 13.30'a geriledi.
ABONE OL
Abone Ol
Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve euro'da son durum!
Haberler / Ekonomi
20 Ocak 2022 Perşembe 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep, enflasyon neticedir' şeklindeki tezi doğrultusunda eylül ayında başladığı faiz indirimi serisine bu ay ara verdi. Politika faizi, yüzde 14'te sabit bırakıldı.

Gelişmenin ardından, gün içinde 13.45 dolaylarında gezinen dolar/TL kuru 13.30 seviyesine çekildi. Euro/TL ise 15.25 düzeyinden 15.15'in altına geriledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiyle ilgili yaptığı son açıklamada "Faizde düşüşler başladı. Bir ara biliyorsunuz 12’ye falan geldi, hatta daha aşağıya da geldi. Sonra tekrar bir çıkış yaşandı. Fakat bunu da aşağıya çekeceğiz. Bu da ekonomideki şartlara göre şekillenecek. Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek" demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime