Turktime

Makyajsız güzel görünmenin doğal yolları

Her gün kullandığınız kozmetik ürünlerinin sayısını hiç saydınız mı? Fondöten, kapatıcı, göz altı ürünleri, liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Peki bu ürünlerin uzun vadede cildinizdeki etkilerini hiç düşündünüz mü?
ABONE OL
Abone Ol
Makyajsız güzel görünmenin doğal yolları
Haberler / Sağlık
20 Haziran 2021 Pazar 01:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Makyaj için kullanılan ürünler, çoğu zaman cildinizi olumsuz yönde etkileyebilecek bileşenlere sahiptir. 

Bu yüzden TURKTIME ekibi olarak, size makyajsız görünümünüzü iyileştirmenin doğal yollarını hazırladık. Önerilerimizi deneyin ve cildinizin birkaç gün nefes almasına izin verin.

GÜNLÜK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cildinizi sağlıklı ve parlak tutmak için hem gündüz hem de gece sıkı bir temizlik ve nemlendirme rutini izlemelisiniz. Dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş kremi sürün. Gece temizleme rutininizden sonra iyi bir cilt kremi kullanın. Her zaman sert kimyasallar içermeyen cilt bakım ürünlerini seçmeye özen gösterin.

BIRAKIN GÖZLER KONUŞSUN

Ya mükemmel şekilli kaşları tercih edebilir ya da tüm dikkati gözlerinize çekmek için cesur, dolgun bir görünüm elde edebilirsiniz. Salatalık-yeşil çay göz maskesi gibi evde hazırlayabileceğiniz maskelerle gözlerdeki koyu halkaları ve şişliği tedavi edebilirsiniz.

BAKIMLI DUDAKLAR IŞILTILI DİŞLER

Dudaklarınızı düzenli olarak nemlendirin. Altın bir kalbin dışında, bakımlı dudaklar ve ışıltılı dişler, göz kamaştırıcı bir gülümseme için ihtiyacınız olan tek şey!

GÖZLER SAÇLARDA

Havalı ve ilginç görünen saç modelleri seçin. Ayrıca benzersiz saç kesimlerini deneyebilir ve saçlarınızın sağlıklı görünmesini sağlayacak haftada bir kez evde yapılma saç maskeleri uygulayabilirsiniz. Fön, kıvırma gibi aşırı ısı bazlı şekillendirmeler uzun vadede saçınıza zarar verebilir; bunlardan uzak durmaya çalışın.

DURUMA GÖRE GİYİNİN

Hava koşullarını hesaba katarak rahat giyinin, böylece kendinizi huzursuz hissetmezsiniz. Giyinirken cildinizi mükemmel şekilde tamamlayan renkleri seçmeye özen gösterin.

SAĞLIKLI BESLENİN

Bol taze meyve ve sebze ile dengeli beslenin. Kızartılmış, işlenmiş ve abur cuburların çok fazla tüketilmesi durumunda sivilce gibi cilt sorunları yaşayabilirsiniz. En önemlisi, sağlıklı, parlak bir cilt için gün boyunca susuz kalmamaya çalışın.

DÜZENLİ UYKU

Cildinizin günlük yenilenmesi için yeterli, sağlam bir uykuya ihtiyacınız var. Bir yetişkin, sağlıklı görünmek ve hissetmek için her gün en az 7-8 saat uykuya ihtiyaç duyar. Yatmadan önce yüzünüzü temizlemeyi ve cildinize nemlendirici uygulamayı unutmayın.

EGZERSİZ YAPIN

Egzersiz, hormonal dengenizi korumanıza yardımcı olur ve cilt sorunlarının çoğundan sorumlu olan toksinleri temizler. Sabahları, yürüyüş, bisiklete binme gibi sizi mutlu eden en az 30-40 dakikalık bir egzersiz rutini oluşturmaya çalışın.

STRES YAPMAYIN

Stresin, cildinize otomatik olarak yansıyan erken yaşlanma belirtilerinin en büyük nedenlerinden biri olduğu kanıtlanmıştır. Stresi atmak için nefes egzersizleri, meditasyon veya kendinizi iyi hissedeceğiniz bir hobi edinin.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime