Turktime

Kripto paralar serbest düşüşe geçti

Bitcoin üretiminin yaklaşık yüzde 65'inin gerçekleştiği Çin, kripto para madenlerini kapatma kararını uygulamaya başladı. Çin'den gelen haberler ve yasaklamalar sonrası kripto para birimleri büyük değer kaybetti.
ABONE OL
Abone Ol
Kripto paralar serbest düşüşe geçti
Haberler / Ekonomi
22 Haziran 2021 Salı 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çin’in en büyük 3. bankası Agricultural Bank of China'nın kripto para işlemlerini yasaklaması ve maden kapanmaları ile Çin'in bankalar ve Alipay'e kripto para işlemi yapmama çağrısı üzerine dijital paralar serbest düşüşe geçti. 

Dogecoin son 24 saatte en çok değer kaybeden para birimlerinden biri oldu. Dogecoin son 24 saatte yüzde 26 değer kaybederek 19 cente geriledi.

Bu sabah itibariyle Bitcoin'deki düşüş son 24 saatte yüzde 3,7 oldu. Bitcoin saat 10.20 itibariyle 32 bin 628 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'nin piyasa değeri de 617 milyar dolara geriledi.

Yüzde 7 değer kaybeden Ethereum ise 2 bin doların altına geriledi. Para biriminin satış fiyatı 1965 dolar.

Ripple yüzde 12 değer kaybetti ve bu sabah itibariyle 64 centten işlem görüyor. Öte yandan Bitcoin'de son iki aydaki dalgalanma, 200 günlük ortalamasını aşağı yönlü keserek, 'ölüm kavşağı' olarak bilinen ve fiyatlarda düşüş trendinin başlayacağına işaret eden teknik formasyonu oluşturdu.

Bitcoin 14 Nisan’da 64 bin 800 doları görerek kendi rekorunu kırmıştı. Tesla CEO'su Elon Musk'ın açıklaması sonrası düşüş trendine giren Bitcoin, 30 binli rakamlara kadar geriledi.

Bitcoin üretiminin yaklaşık yüzde 65'inin gerçekleştiği Çin, kripto para madenlerini kapatma kararını uygulamaya başladı. Bu durum ise Bitcoin'in üretim gücünde aksamaya neden oldu. Çin'deki büyük kripto para madenciliği şirketleri de üretimlerini yurtdışına taşımaya başladı. 

Kripto para madenciliği yüksek miktarda enerji tüketimine neden olduğu için eleştiri konusu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime