Turktime

Kremlin’den Çavuşoğlu’na tahıl yanıtı

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, "Rusya'nın Ukrayna'nın tahılını çaldığı” iddiasının kesinlikle doğru olmadığını yineledi.
ABONE OL
Abone Ol
Kremlin’den Çavuşoğlu’na tahıl yanıtı
Haberler / Dünya
23 Haziran 2022 Perşembe 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Rusya'nın Ukrayna'nın tahıllarını Türkiye dahil çeşitli ülkelere sattığı” iddialarının araştırıldığı yönündeki açıklamasına Rusya'dan yanıt geldi.

Çavuşoğlu, bugün Ankara'da İngiliz mevkidaşı Liz Truss'la düzenlediği basın toplantısında, “Ukrayna tarafından da bu iddialarla ilgili ara ara bilgiler geliyor. Biz her iddiayı ciddiye alıyoruz, ciddi bir şekilde araştırıyoruz.

"MÜSAADE ETMEYİZ"

Sonucunu da özellikle Ukrayna tarafına bildiriyoruz. Biz bu iddialar neticesinde her iddiayı ciddiye alarak incelemelerde bulunduk. Gemilerin yaptığımız incelemelerde menşeinin kayıtlarda Rusya olduğunu gördük. Ukrayna'nın tahılının veya herhangi bir ürünün Rusya veya bir ülke tarafından alınıp gayrimeşru bir şekilde uluslararası piyasalara satılmasına da karşıyız. Türkiye olarak bu ürünlerin bize gelmesine de kesinlikle müsaade etmeyiz” demişti.

"RUSYA TAHIL ÇALMADI"

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, “Rusya'nın Ukrayna'nın tahılını çaldığı” iddiasının kesinlikle doğru olmadığını yineledi. Çavuşoğlu'nun açıklamalarının hatırlatılması üzerine Peskov, “Bu konuyu dışişleri bakanlığına sormalısınız. Rusya hiçbir şekilde tahıl çalmadı” dedi.

Rusya’nın Şubat ayında başlattığı işgal nedeniyle dünyanın başlıca hububat ihracatçılarından Ukrayna’nın tahıl ihracatı durdu. Rusya gıda krizinden sorumlu olduğunu reddederek gıda arz sorunlarından Batılı ülkelerin işgal nedeniyle başlattığı yaptırımları sorumlu tutuyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime