Turktime

Kovid-19 servisleri kapanmaya başladı

Tam kapanma sonrası düşen vaka sayılarına aşılamada rekor da eklenince Türkiye hızla 'normalleşme' rotasına girdi. Bu durumun ilk yansımalarından biri yoğun bakımlarda görülüyor. Ek olarak açılan KOVID-19 yoğun bakım servisleri bir bir kapatılıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Kovid-19 servisleri kapanmaya başladı
Haberler / Sağlık
18 Haziran 2021 Cuma 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde bazı kilometre taşları var... İlk etapta maskelerin, koruyucu eldivenlerin hızlıca üretilmesi derken bu sınavı sağlık personelinin ve 65 yaş üzeri bireylerin organize şekilde aşılanması izledi. Diğer önemli gelişme aşıların tedarikinde yaşandı. Çin ile yapılan anlaşma, diğer ülkelerle yürütülen çalışmalar ve nihayetinde BionTech hamlesi belki de salgının en önemli kırılması noktasını beraberinde getirdi ve süreç hızlandı.

SAYILARIN SEYRİ AŞAĞI İNDİ

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Cinel bugünü anlatmadan önce kısaca tam kapanma dönemine dair değerlendirmelerini paylaşıyor ve o süreçte vaka sayılarının haftalık ortalamada en yüksek günde 59 bin 919 olarak kayıtlara girdiğini hatırlatıyor.

Bundan sonra frene bastık” diyor Cinel ve kademeli kapanmaların, dozu artan tedbirlerin, vatandaşın durumun ciddiyetine varmasının bu frende temel aktörler olduğunu söylüyor.

Sonrasında aşağı yönlü gidiş başladığını anımsatan Prof. Dr. Cinel, frenin ardından vaka sayılarının yüzde 90’a yakın azaldığını, bu iyileşmenin yoğun bakım servislerine yüzde 75 düşüş olarak yansıdığı bilgisini veriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime