Turktime

Kovid 19 beyni etkiliyor: Alzheimer'dan daha yıkıcı

Yeni bir araştırma, yeni tip koronavirüse (Kovid 19) yakalanan yaşlı kişilerin beyninde gerçekleşen komplikasyonun, Alzheimer'dan daha yıkıcı olabileceğini ortaya koydu.
ABONE OL
Abone Ol
Kovid 19 beyni etkiliyor: Alzheimer'dan daha yıkıcı
Haberler / Sağlık
18 Ocak 2022 Salı 17:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD’de yer alan New York Üniversitesi (NYU) Grossman Tıp Fakültesi’nde yapılan yeni bir araştırma, corona virüsün yaratabileceği yan etkileri ortaya koydu.

Yapılan araştırmalarda, corona virüsün, belli bir yaşın üstündeki kişilerin beyninde Alzheimer’dan bile daha zararlı olabileceği belirlendi.

New York Üniversitesi (NYU) Grossman Tıp Okulu’ndan bir araştırma ekibi, Covid’i atlatan bazı yaşlıların toksik metabolik ensefalopati (TME) adı verilen bir durumdan etkilenmiş olabileceğini buldu.

OMİCRON VEYA DELTA İÇİN YETERLİ VERİ YOK

Araştırmacılar, durumu Covid enfeksiyonunun bir sonucu olarak geliştiren kişilerin, kan taramalarında Alzheimer olan kişilere göre daha ciddi beyin hasarı belirtileri gösterdiğini ortaya çıkardı.

Çalışma, pandeminin ilk dalgası sırasında yapıldı, bu nedenle verilerin Omicron veya Delta varyantları için de geçerli olup olmadığıyla ilgili net bir bilgi paylaşılmadı.

Araştırmanın baş yazarı ve NYU Grossman’da profesör olan Dr Jennifer Frontera, “Bulgularımız, COVID-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastalarda ve özellikle akut enfeksiyon sırasında nörolojik semptomlar yaşayanların, Alzheimer hastalığı olan kişilere oranla daha yüksek beyin hasarı seviyelerine sahip olduğunu ortaya koydu.” dedi.

Uzmanlar, bir kişinin virüs tarafından enfekte olduktan sonra veya ameliyat için anestezi altına girdikten sonra bile TME geliştirebileceğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime