Turktime

Konut satışlarına düzenleme geliyor!

Yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgınıyla birlikte konut fiyatlarında rekor artışların yaşanması ev sahibi olmayı daha da zorlaştırdı ve mağdurların sorunlarını daha da büyüttü.
ABONE OL
Abone Ol
Konut satışlarına düzenleme geliyor!
Haberler / Ekonomi
10 Ekim 2021 Pazar 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine de taşındı ve ön ödemeli gayrimenkul satışlarında yaşanan sorunların araştırılması ve alınabilinecek önlemlerin belirlenebilmesi amacıyla kurulan alt komisyon raporunu tamamladı.

Raporda ön ödemeli satış sözleşmesi ile maketten satışı yapılan gayrimenkullere ilişkin geniş kapsamlı sorunların yaşandığı belirtilerek tüketicilerin sahip oldukları haklar ve yükümlülükler konusunda bilgilendirilmesi amacıyla görsel, yazılı ve sosyal medya kullanılarak bilinçlendirici ön yayınlar hazırlanması önerildi. 

MAĞDURİYETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, raporda ayrıca mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla ön ödemeli konuta ilişkin satış vaadi sözleşmesinin tapu siciline otomatik şerh edilmesine yönelik mekanizmanın kurulması için Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin koordineli çalışması tavsiye edildi. 

Uzmanlar ise konut satışlarında herhangi bir hataya ve dolandırıcılığa karşı kusursuz işleyen Amerika ve Avrupa’da ki satış modellerinin örnek alınması gerektiğini vurguluyor.

Bu konuda tavsiyede bulunan isimlerden biri de ABD emlak brokerlığı yapan Cengiz Bayırlı, bu ülkede uygulanan sistemi şöyle anlattı:

"ABD’de konutu alacak olan kişi, tapu dairesinin yediemin hesabına parayı yolluyor, konutu satan kişi tapu dairesinin yediemin hesabına tapuyu devrediyor, o noktada işlemler bittiği zaman parayla tapu yer değiştiriyor ve işlemler bitmiş oluyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime