Turktime

Kırklareli'nde 1000 yıllık gelenek 'Koleda' kutlandı

Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde bin yıllık Balkan geleneği olan 'Koleda', kutlandı. Yüzlerini boyayarak çarşaf ve giydikleri kıyafetlerle korkunç görünen kalabalık grup, gelenek gereği camları vurarak belde halkını korkuttu.
ABONE OL
Abone Ol
Kırklareli'nde 1000 yıllık gelenek 'Koleda' kutlandı
Haberler / Kültür
9 Ocak 2022 Pazar 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Balkan geleneği olan 'Koleda' etkinliği düzenlendi. Büyükmandıra Belediyesi ve Atatürk İlkokulu ile Cumhuriyet Ortaokulu okul aile birliklerince organize edilen etkinliğe katılmak için pek çok kişi beldeye geldi. Belediye binası önünde toplananlar yüzlerini boyayıp, çarşaflara sarınarak birbirlerini korkuttu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre belediye hoparlörlerinden korkuyu çağrıştıran sesleri çalındı. Grup, daha sonra yürüyüş yaparak korkutucu sesler çıkardı. Bazı kişiler evlere ve işletmelere giderek vatandaşları korkuttu.

Kültür Park'a kadar yürüyen katılımcılar burada yakılan ateşlerin etrafında toplandı. Daha sonra belde sakinlerinin yaptığı kabak tatlısı, tepsilerde konuklara ikram edildi. İkramların ardından müzik eşliğinde eğlenildi.

Büyükmandıra Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1000 yıllık geleneklerine sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Çölgeçen, katılımcıların vatandaşları korkutarak eğlendiklerini kaydetti.

Etkinliğe İstanbul'dan 5 aylık bebeği ile katılan Şebnem Toklu ise bu gece herkesi korkuttuklarını anlatarak "Bebeğimiz de 5 aylık. Onunla birlikte bu geleneği uzun yıllarca sürdürmek istiyoruz. Bebeğimizi de çocukları da yaşlıları da korkuttuk" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime