Turktime

Kimlik tespiti artık piyasaya müdahale değil!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarında kimlik tespitinin piyasaya müdahale anlamına gelmediğini bildirdi. Yapılan açıklamada, 3 bin dolar ve üzeri işlemlerin vergi mevzuatı kapsamında kimlik tespitine tabi olduğu vurgulandı.
ABONE OL
Abone Ol
Kimlik tespiti artık piyasaya müdahale değil!
Haberler / Ekonomi
13 Ekim 2021 Çarşamba 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarıyla ilgili tebliğde kimlik tespitine ilişkin yapılan düzenlemeye yönelik haberlere ilişkin bir açıklama yaparak, düzenlemenin piyasaya müdahale anlamına gelmediği bildirildi.

Açıklamada, 3 bin dolar ve üzeri işlemlerin zaten vergi mevzuatı kapsamında kimlik tespitine tabi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, tebliğdeki değişikliğe kadar kambiyo mevzuatı kapsamında döviz alım satımında kimlik bildirim yükümlülüğü bulunmamakla birlikte MASAK mevzuatı kapsamında 75 bin lira, vergi mevzuatı uyarınca ise 3 bin doları aşan işlemlerde kimlik tespiti zorunluluğu bulunduğu hatırlatıldı.

ULUSLARARASI UYGULAMALAR İLE UYUMLU HALE GETİRİLECEK

Yapılan değişiklikle, alt sınır olmaksızın döviz işlemlerinde kimlik tespitinin zorunlu kılındığına dikkat çekilen açıklamada, “Ülkemizde bankalar ve sermaye piyasası aracı kuruluşları nezdinde gerçekleştirilen işlemlerde olduğu gibi yetkili müesseseler sektöründeki tüm işlemlerin de kayıt altına alınması ve ayrıca sektörün uluslararası uygulamalar ile uyumlu hale getirilmesi hedeflenmiştir. Söz konusu yen­ uygulamanın sektördek­i kayıt dışılığın azaltılması ve kurumsallaşma düzeyi­ni­n artırılması ­ile uluslararası düzenlemelere uyum dışında başka hi­çbi­r amacı yoktur” ifadeleri kullanıldı. Son bölümde ise yapılan değişikliğin döviz piyasalarına müdahaleye ilişkin herhangi bir unsur içermediği vurgulandı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime