Turktime

Kılıçdaroğlu'ndan tezkere çıkışı: Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye-Irak tezkeresinde neden 'hayır' dediğini, "Yabancı askerler gelecek Türkiye'de terörle mücadele edecek.' Ve bana da diyorlar ki 'buna evet de.' Evet dersek Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz." sözleriyle açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Kılıçdaroğlu'ndan tezkere çıkışı: Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz
Haberler / Siyaset
28 Ekim 2021 Perşembe 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış ve Temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulu'nda oylanan Suriye-ırak tezkeresine neden hayır dediğini açıkladı.

Tezkere teklifindeki maddelere gönderme yapan Kılıçdaroğlu, "Terörle mücadele edecekse; terörle mücadeleyi bu ülkenin saygıdeğer polisleri, şanlı şerefli askerleri yapar. 'Yabancı askerler gelecek Türkiye'de terörle mücadele edecek.' Ve bana da diyorlar ki 'buna evet de.' Evet dersek Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postalların basmasını istemem" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Büyük sıkıntılar var. Pazarda da vatandaşların şikayetleri var geçinemiyorlar. Bu sıkıntılar hepimizin önünde duruyor ve bir kara kış hepimizin önünde bekliyor.

TRT payının kaldırılması elektrik faturalarının yüzde 20 düşmesi demektir. TRT ne yapıyor Allah aşkına. Biz ikinci yüzyıla güçlü bir demokrasi ile geçmek istiyoruz. Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha çok yer almalarını istiyoruz.

'SOSYAL DEVLETE VURGU YAPIYORUZ'

Biz kara kış fonunu kurun, elektrik, doğalgaz faturaların KDV ÖTV'yi en azından kış aylarında indirin derken sosyal devlete vurgu yapıyoruz. Onlar acılara karşı kalkan olmuyorlar biz bütün acılara karşı kalkan olacağız.

Biliyorsunuz son zamanlarda siyasette sertleşme var. Bana yönelik tehditler var hiç ama hiç umurumda değil. Benim en büyük güvencem bu ülkenin saygı eğer insanlarıdır. Çünkü ben kendi ülkeme hizmet etmek istiyorum.

'EVET DERSEK CUMHURİYETE İHANET ETMİŞ OLURUZ'

Terörle mücadele edecekse; terörle mücadeleyi bu ülkenin saygıdeğer polisleri, şanlı şerefli askerleri yapar. 'Yabancı askerler gelecek Türkiye'de terörle mücadele edecek.' Ve bana da diyorlar ki 'buna evet de.' Evet dersek Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postalların basmasını istemem.

Mustafa Kemal'in temel felsefesidir o: Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Bayrağımın altında özgürce yaşarım. Hiçbir müdahaleyi kabul etmem.

'FERİŞTAHI GELSE BENİ İNANDIĞIM YOLDAN GERİ ÇEVİREMEZLER'

Ve yine Mustafa Kemal der ki; savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığınız sürekli olmaz. Bağımsızlığınızı sürekli kılmanın yolu güçlü olmaktan ekonomik açıdan güçlü olmaktan geçer. Eğer bu ülkenin 83 milyon insanı Londra'daki bir avuç tefeciye faiz ödemeye mahkum edilmişse Mustafa Kemal'in felsefesinden çok uzaklaştığımız görülür.

Gözdağı; ne yaparlarsa yapsınlar feriştahları gelse beni inandığım yoldan geri çeviremezler. Çünkü ben bu ülkeye hizmet etmeye ant içmiş bir kişiyim.

Bugün Saray'daki şahıs demiş ki çok büyük sıkıntılar var biliyorum az kaldı. Çok doğru söylüyor az kaldı. İnşallah yakında hep beraber yolcu edeceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime