Turktime

İsviçre'de 'Lex Netflix' referandumu

Doğrudan demokrasi uygulaması kapsamında seçmenin belli konular hakkında karar vermek için yılda dört kez sandık başına çağrıldığı İsviçre'de bugün yine referandum var.
ABONE OL
Abone Ol
İsviçre'de 'Lex Netflix' referandumu
Haberler / Dünya
15 Mayıs 2022 Pazar 19:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

'Lex Nexflix' adı verilen referandum kapsamında sosyal medya platformlarından yerli film çekimlerine daha çok nakit ayırması istenip istenmemesi ve herkesin aksi beyan edilmediği müddetçe otomatikman organ bağışçısı kabul edilip edilmemesi konuları oylandı.

Bunların yanı sıra AB'nin dış sınırlarının korunmasından sorumlu Frontex'e katılım konusu da halk onayına sunuldu. Çıkış anketlerine göre İsviçre halkı her üç maddeye de 'evet' oyu verdi.

2007'den bu yana geçerli olan düzenleme kapsamında yerli televizyon yayıncılarının, kazançlarının yüzde 4'ünü film yapımcılığına ayırması gerekiyor. Ekim 2021'de parlamentoda kabul edilen ve bugün halkın onayına sunulan değişiklikle ise Netflix, Disney+ ve Blue gibi dijital medya platformlarının da bu düzenlemeye dahil edilmesini öngörüyor.

Ayrıca bu platformların, İsviçre'deki içeriklerinin en az yüzde 30'unun Avrupa yapımı film veya dizilerden oluşmasına özen göstermesi gerekecek.

Hem 'Lex Netflix' hem organ bağışı hem de Frontex konusunda sandıktan 'evet' oyu çıkması bekleniyor. 2021 rakamlarına göre 8.6 milyon nüfuslu ülkede 1400'de fazla organ nakli bekleyen insan var. Hükümet, Frontex konusunun da reddedilmesi halinde İsviçre'nin Schengen Bölgesi'nden çıkarılabileceğine dair seçmeni uyardı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime