Turktime

İş dünyasından asgari ücret çağrısı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, gündemde olan temmuz ayı asgari ücret zammı tartışmalarına ilişkin "Kamu ile özel sektör bir araya gelerek enflasyon karşısındaki kayıplarının telafisi için beraber adım atmalı" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
İş dünyasından asgari ücret çağrısı
Haberler / Ekonomi
26 Haziran 2022 Pazar 20:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Temmuz ayında iyileştirme yapılması beklenen asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. Avdaviç asgari ücret artışından doğacak maliyetin beraber karşılanabileceğini söyledi.

İTO Başkanı yapılacak iyileştirmeyle ilgili açıklamasında, “Asgari ücretteki artışın maliyeti için kamu ve özel sektör beraber adım atmalı” ifadelerini kullandı.

Son dönemde küresel boyutta artan enflasyon oranlarına da değinen Avdagiç, iş dünyasının devletin ve tüketicilerin, durağan seyrin geleceğine dair inanmaları gerektiğini belirtti. İş dünyası olarak ilerideki artışları öngörerek, fiyatlamaları buna göre yapmaları gerektiğini belirten İTO Başkanı, kamu ve özel sektörün üzerine gerekeni yapacağına inandığını söyledi.

Asgari ücretteki artışın maliyeti ile ilgili soruyu yanıtlayan Avdagiç, yılın ikinci yarısında yapılacak iyileştirmede, kamunun vereceği katkı ve özel sektörün ayıracağı kaynaklar ile enflasyon karşısındaki kayıpların telafi edilebileceğini ifade etti.

MEMUR VE EMEKLİ İÇİN YÜZDE 40 ARTIŞ BEKLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde hükümet yetkililerinden gelen açıklamalar, Temmuz ayında çalışan ve emeklilere ücret artırımı yapılacağı yönünde olmuştu. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, memur ve emekli aylıklarında yüzde 40’a yakın bir artışı öngördüklerini söylemişti.

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında çalışanlara enflasyonun üzerinde bir ücret iyileştirmesi yapılacağını belirtmişti.

Aynı şekilde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Ocak ayında yüzde 39’luk bir zam yaptıklarını hatırlatarak, Temmuz’da yüzde 40 oranında maaş zammının sinyalini vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime