Turktime

Instagram, yeni bir özellik için çalışmalara başladı

Popüler sosyal medya platformu Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni bir özellik daha açığa çıktı. Gizlilik odaklı yeni özellik üzerine yoğunlaşan Instagram, 'takipçi gizleme' özelliğini devreye sokacak. Buna göre doğrulanmış işletme hesapları artık takipçi sayısını gizleyebilecek.
ABONE OL
Abone Ol
Instagram, yeni bir özellik için çalışmalara başladı
Haberler / Teknoloji
18 Ocak 2022 Salı 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu, Meta’ya bağlı Instagram; doğrulanmış hesapların gizliliğini artıracak bir yenilik üzerinde çalışıyor. Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre, kullanıcılar takipçi sayısının başkaları tarafından görünmesini engelleyebilecek. Ancak bu özellikten sosyal medya platformunu kullanan herkes faydalanamayacak.

Shift Delete'in haberine göre; sosyal medya uygulamalarındaki yenilikleri kullanılma sunulmadan önce açığa çıkaran Alessandro Paluzzi, yeni özelliğin ekran görüntüsünü paylaştı. 

Paluzzi, Twitter’dan yayınladığı gönderide “Instagram görüntülenebilecek takipçi sayısını kısıtlama özelliği üzerinde çalışıyor” cümlelerini aktardı. 

INSTAGRAM TAKİPÇİ SAYISINI GÖSTERMEYECEK

Yeni özellik sayesinde mavi tiki olan bir kullanıcı dilerse takipçilerini sadece kendisine özel kılacak. Bunu yaptığında Instagram, ilgili hesabın “Takipçiler” sekmesini gizli hale getirecek. Hesabın kendisi dışında başka biri takipçileri görüntülemeye çalıştığında, “Takipçileri yalnızca ….... kullanıcısı görüntüleyebilir” uyarısı çıkacak.

ÖZELLİĞİ HERKES KULLANAMAYACAK

Ancak bu özelliği ne yazık ki herkes kullanamayacak. Alessandro Paluzzi’nin paylaştığı bilgiye göre Instagram, sadece 4 bin ve üzeri takipçiye sahip doğrulanmış işletme hesaplarının takipçilerini kısıtlamasına izin verecek. 

Eğer takipçi sayınız 4 binden düşükse, mavi tikiniz yoksa ve işletme hesabı kullanmıyorsanız “Takipçiler” bölümü eskisi gibi herkese açık olacak.

HENÜZ GELİŞTİRME AŞAMASINDA

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, özelliğin şu anda geliştirme aşamasında olduğunu belirtti. Bu da, gelecekte değişiklik yapılabileceği ve bütün Instagram kullanıcılarının erişimine açılabileceği anlamına geliyor. Fakat son kararı Instagram’ın çatı şirketi Meta verecek. 

Öte yandan takipçi kısıtlama işlevinin kullanıma sunulacağı tarih ise belirsizliğini koruyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime