Turktime

İlhan Kesici: Çatı aday çıksaydı Erdoğan kaybederdi

CHP'nin milletvekili İlhan Kesici, Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin'e konuştu. Kesici gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
İlhan Kesici: Çatı aday çıksaydı Erdoğan kaybederdi
Haberler / Siyaset
25 Eylül 2021 Cumartesi 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1994 yılı yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için o dönem Refah Parti'nin adayı olan Recep Tayyip Erdoğan ile yarışan İlhan Kesici "27 yıl önceki seçimlere ben yüzde 22,14, Erdoğan ise yüzde 25 oy almıştı. Ama parti kendi adayını çıkarmıştı" dedi ve ekledi:
"Bugünkü Cumhur İttifakı yani Refah - MHP 27,1, merkez sağ yani ANAP-DYP yüzde 37,6, merkez sol yani SHP-DSP-CHP yüzde 34 oy aldı. Tek tek aday çıkarılmasaydı, merkez sağ veya merkez sol kazanırdı. Erdoğan üçüncü olurdu. Bizzat yaşadım. Türkiye bundan bir ders çıkarmalıydı. 2018'de çatı aday olmadı ve durumu gördük."

''İKTİDARIN DEĞİŞMESİ GEREK''
İlhan Kesici AK Parti iktidarının değişmesi gerektiğini de savunarak "Bu iktidarın değişme vakti gelmiştir. Aslında gelmiş de geçmiştir. 20 yıl çokuzun bir süre. 20 sene insan bal yese baldan usanır. 20 yıl aynı zihniyet, aynıkadrolar artık usanılmıştır. Türkiye'ye verecekleri bir şey kalmadı. Vaat bileveremez durumdalar. Hedef bile veremiyorlar." dedi.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime