Turktime

İkinci el teknolojik ürünler firmadan satılacak

Kullanım ömrünü tamamlamayan ikinci el teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılması için faaliyette bulunmak isteyen 3 firma, 'yenileme merkezi' olarak yetkilendirildi.
ABONE OL
Abone Ol
İkinci el teknolojik ürünler firmadan satılacak
Haberler / Teknoloji
6 Haziran 2021 Pazar 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kullanılmış cep telefonları ve tabletlerin belirli standartta yenilenerek, garantili ve sertifikalı 'yenilenmiş ürün' olarak tekrar satışa sunulmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen 'Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkındaki Yönetmelik'in 22 Ağustos 2020 tarihli ve 31221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdiği belirtildi.

Yönetmelik hükümleri uyarınca yenileme işlemlerini yapma ve yenilenmiş ürünü piyasaya arz etme faaliyetlerinin sadece bakanlık tarafından yetkilendirilen yenileme merkezlerince yapılabildiği hatırlatıldı.

3 FİRMA YETKİLENDİRİLDİ

Yasal düzenlemenin amacının; kullanım ömrünü tamamlamayan ikinci el teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılması, israfın ve çevreye verilen zararların azaltılması, anılan ürünlerle ilgili ithalat kalemlerinde düşüş sağlanması, kayıt dışılığın engellenmesi ve tüketicilerin güvenli, garantili şekilde ikinci el alışveriş yapmasının sağlanması olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Bu kapsamda; 'yenileme merkezi' olarak faaliyette bulunmak isteyen firmalar öncelikle Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ilgili standart kapsamında TSE-HYB belgesi ile belgelendirilmekte ve ardından 'Yenileme Yetki Belgesi' almak üzere bakanlığımıza başvuruda bulunmaktadır. Başvuruları değerlendirilen ve yönetmelikte belirlenen şartları sağlayan firmalara bakanlığımızca yenileme işlemlerini yapma yetkisi verilmektedir. Bakanlığımızca yetkilendirilen firmalara ilişkin bilgiler bakanlığımız internet sitesinde yer alan 'https://tuketici.ticaret.gov.tr/yayinlar' adresli sayfada yayınlanmaktadır. Şu ana kadar bakanlığımıza ulaşan 3 firma başvurusu değerlendirilmiş ve başvuruları uygun görülen bu firmalar 'yenileme merkezi' olarak yetkilendirilmiştir" denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime