Turktime

İBB'nin ücretsiz suyu vergiye takıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı İstanbulların kullandığı ücretsiz sudan vergi almaya başladı.
ABONE OL
Abone Ol
İBB'nin ücretsiz suyu vergiye takıldı
Haberler / Ekonomi
13 Ocak 2022 Perşembe 09:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2019 yılında aldığı kararla, İstabul'da hanede tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpünü "İnsani Su Hakkı" kapsamında ücretsiz veriyor. İBB'nin bu uygulamasından 1 Ocak 2022 itibariyle vergi alındığı ortaya çıktı. Hibe sudan vergi alındığı, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) su faturalarına koyduğu uyarı notuyla anlaşıldı.

İBB'nin 2019 yılında yürürlüğe aldığı "İnsani Su Hakkı" uygulaması Sayıştay'ın 2020 yılı İSKİ Denetim Raporu'nda mevzuata aykırı bulunduğu gerekçesiyle durulmuş, ardından İBB Meclisi'nin aldığı yeni bir kararla tekrar yürürlüğe girmişti.

Her 2,5 metreküp suya karşılık 0,5 metreküp suyu ücretsiz veren İBB'nin bu uygulaması bu kez de Hazine ve Maliye Bakanlığı'na takıldı. İSKİ'nin hazırladığı su faturalarında yer alan notta, "Sayın Abonemiz; Vergi Denetim Başkanlığı'nın inceleme raporu gereği; önceki dönemlerde Bakım Bedeli ve İnsani Su Hakkı uygulaması nedeni ile eksik tahakkuk eden 20,02 TL KDV farkı ödenecek tutara yansıtılmıştır. Tahakkuk eden bu bedeller Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aktarılmaktadır" yazıyor.

"ÜCRETİ OLMAYAN BİR ŞEYDEN VERGİ Mİ ALINIR?"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "İnsani Su Hakkı"ndan vergi alması sosyal medyada büyük tepki çekti. Twitter üzerinden bakanlığa tepki gösteren vatandaşlar, "Ücreti olmayan bir şeye nasıl vergi uygulanır? Bu yasal mı? Öyleyse bu nasıl yasa?" diyerek tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime