Turktime

Hrant Dink davasında flaş gelişme!

Görülmekte olan Hrant Dink davasıdosyasının mütalaa hazırlanmak üzere Cumhuriyet savcılığına gönderilmesine hükmeden heyet, sanık Faruk Sarı hakkındaki yakalama kararının beklenmesini kararlaştırdı
ABONE OL
Abone Ol
Hrant Dink davasında flaş gelişme!
Haberler / Güncel
10 Ocak 2024 Çarşamba 18:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 78 sanığın yargılandığı davanın Yargıtay'ın 15 sanık hakkında verdiği bozma kararının ardından yeniden görülmesine devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7 tutuklu sanık cezaevinden, 7 tutuksuz sanık ise bulundukları şehirlerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı.

Duruşmada, sanık avukatları ile Dink ailesinin avukatları da hazır bulundu.

‘KOVUŞTURMA GENİŞLETİLSİN’ TALEBİ

Dink ailesinin avukatlarından Havva Hülya Deveci, kovuşturmanın genişletilmesine yönelik taleplerinin devam ettiğini belirtti.

Deveci, Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılarak, "Başkanlığın internet sitesinde yer alan 24 Şubat 2004 tarihli basın açıklamasının neden ve ne amaçla yapıldığının, yine aynı tarihte Hrant Dink ile İstanbul Valiliği'nde gerçekleşen görüşme sonrası MİT Müsteşarlığına iletilen raporun kurumlarına iletilip iletilmediğinin" sorulmasını talep etti.

Valilik'teki söz konusu görüşmeye ilişkin Hüseyin Kubilay Günay, Özel Yılmaz ve Handan Selçuk'un tanık olarak dinlenilmesi talebinde bulunan Deveci, "Şenkal Atasagun'un Genelkurmay Başkanlığından kim tarafından arandığının ve Hrant Dink ile neden görüşülmesinin istendiğinin'' sorulmasını istedi.

Avukat Deveci, cinayete giden süreç aydınlatılmadan cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılamayacağını ifade etti.

27 MART’A ERTELENDİ

Duruşmada söz alan sanık Hasan Durmuşoğlu, "O dönemde kaçma imkanım varken kaçmadım, saklanmadım ama haksız yere 2,5 yıldır tutukluyum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi.

Sanık Oğuz Karakaya ise "Dink cinayetine ek iddianame ile dahil edilmem üretilen sentetik delil ile olmuştur. Noktasına, virgülüne kadar sahtedir. Ogün Samast'ın şaibeli beyanları üzerine soruşturma yürütülmüştür" ifadesini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Gazi Günay, Hasan Durmuşoğlu, Muharrem Demirkale, Okan Şimşek, Osman Gülbel, Veysal Şahin ve Yavuz Karakaya'nın üzerlerine atılı suçların niteliği ve mevcut delilleri dikkate alarak bu hallerinin devamına karar verdi.

Dava dosyasının mütalaa hazırlanmak üzere Cumhuriyet savcılığına gönderilmesine hükmeden heyet, sanık Faruk Sarı hakkındaki yakalama kararının beklenmesini kararlaştırdı.

Duruşma 27 Mart'a ertelendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime