Turktime

Honda hidrojen teknolojisini uzaya taşıyor

Honda ve Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), uzayda kurulacak yenilenebilir enerji sistemi için ortak fizibilite çalışmaları yapıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Honda hidrojen teknolojisini uzaya taşıyor
Haberler / Teknoloji
15 Haziran 2021 Salı 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Honda ve Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), uzayda yaşam çalışmaları kapsamında oksijen ve yakıt ihtiyaçlarını dünyadan ikmal yapmadan çözmek için ‘dolaşımlı yenilenebilir enerji sistemi’ kuracak.

2020 yılının kasım ayında araştırmalar için anlaşma yapan Honda ve JAXA, şimdi de bu araştırmalardan elde ettikleri verilerle uzay çalışmaları için son derece hayati bir rol taşıyan sistemin geliştirilmesini için çalışmalara başladı.

Honda’nın hidrojen teknolojilerindeki deneyiminden yararlanılacak çalışma kapsamında, dolaşımlı bir yenilenebilir enerji sistemi geliştirmesi planlanıyor.

İKİ SİSTEM BİRLEŞİYOR

Honda; bu sistem içerisinde, suyu elektrolize etmek için güneş enerjisini kullanarak oksijen ve hidrojen üreten yüksek ayrıştırma basınçlı su elektroliz sistemi ile oksijen ve hidrojenden elektrik ile su üreten ‘yakıt hücresi sistemini’ birleştiriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime