Turktime

Hiç vergi ödemedikleri ortaya çıktı!

New York merkezli araştırmacı gazetecilik kuruluşu ProPublica, Jeff Bezos ve Elon Musk gibi zenginlerin, bazı yıllarda hiç vergi ödemediğini ortaya çıkardı.
ABONE OL
Abone Ol
Hiç vergi ödemedikleri ortaya çıktı!
Haberler / Teknoloji
9 Haziran 2021 Çarşamba 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

New York merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan ve kamu yararına araştırmalar gerçekleştiren ProPublica; Jeff Bezos, Elon Musk ve Michael Bloomberg gibi dünyanın en zengin insanları hakkında çarpıcı bir araştırmaya imza attı.

Yaptığı araştırmanın sonuçlarını rapor haline getirip kamuoyu ile paylaşan kurum; Elon Musk ve Jeff Bezos gibi isimlerin milyarlarca dolar para kazanmalarına rağmen, normal vatandaşlardan daha az vergi ödediklerini ortaya çıkardı.

BAZI YILLARDA HİÇ VERGİ ÖDEMEDİLER

Paylaşılan raporlara göre; Amazon kurucusu Bezos 2007 ve 2011, Tesla kurucusu Elon Musk ise 2018 yılında hiç gelir vergisi ödemedi.

Araştırmaya göre Jeff Bezos, 2007 yılında tam 46 milyon dolar gelir elde ettiğini devlete bildirmesine rağmen hiç vergi ödemedi. Bunun nedenlerini araştıran kurum, Bezos'un elde ettiği gelire karşılık olarak büyük ölçüde gider gösterdiğini söylüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime