Turktime

Google verilerini inceleyen uzmanlar, ülke ülke ideal mesleklere ulaştı

Son 12 aylık dönemdeki Google arama motoru verilerini inceleyen uzmanlar ve veri analistleri, ülke ülke ideal mesleklere ulaştı. Buna göre Türkiye'de ideal meslek "oyunculuk" oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Google verilerini inceleyen uzmanlar, ülke ülke ideal mesleklere ulaştı
Haberler / Dünya
27 Ocak 2023 Cuma 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son 12 aylık dönemdeki Google arama motoru verilerini inceleyen uzmanlar ve veri analistleri, ülke ülke ideal mesleklere ulaştı. Buna göre Türkiye'de ideal meslek "oyunculuk" oldu.

PİLOTLUK ZİRVEDE

Bütün dünyadan yapılan aramaları inceleyen uzmanlar, “hayaldeki mesleğin” pilotluk olduğunu ortaya çıkardı. Birçok ülkede pilot olmak için yapılan aramalar üst seviyede oldu. Birleşik Krallık, ABD ve Avustralya’da “nasıl pilot olunur” araması en üstte yer alırken, yazar olmak da ikinci sırada yer aldı.

YAZARLIK VE DANSÇILIK DA POPÜLER

Özellikle Hindistan, Yeni Zelanda ve Güney Afrika’da yazar olmak isteyenlerin sayısının bir hayli yüksek olduğu kayıtlara geçti. Yapılan incelemede “dansçı” olmanın da üçüncü sırada olduğu ve en çok aranan meslek olduğu belirtildi.

YOUTUBER OLMA İSTEĞİ GİDEREK YÜKSELİYOR

Pilotlukla ilgili olarak, “Maaşı iyi, yan hakları iyi ve seyahat fırsatları var” yorumu yapılırken “YouTuber” olmak da dünya genelinde dördüncü sırada yer aldı. Meksika ve Japonya’da YouTuber olmaya ilginin yüksek olduğu görülürken girişimci olmak da üst sıralarda yer aldı. Paylaşılan haritada ülkelere göre “insanların hayalindeki meslekler” sıralandı.

TÜRKİYE'DE İDEAL MESLEK OYUNCULUK

Türkiye’de ise yapılan arama sonuçları incelendiğinde en gözde meslek de belli oldu. Aktör ve aktrist olmanın en gözde mesleklerden biri olduğu ve dünya genelindeki sıralamada 6’ncı sırada yer aldığı kaydedilirken Türkiye ve Avusturya’da bu mesleğin en çok aranan iş kolu olduğu da kayıtlara geçti. Popüler diğer meslekler ise şarkıcı, öğretmen ve yazılımcı olarak sıralandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime