Turktime

Gerilim büyüyor! Gerçekler çarpıtıldı!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara Yunanistan'dan jet yanıt geldi. Yapılan açıklamada Türkiye’nin geçmişi konusunda “gerçeği çarpıttığını” bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Gerilim büyüyor! Gerçekler çarpıtıldı!
Haberler / Dünya
14 Ocak 2022 Cuma 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye- Yunanistan ilişkileri, son dönemde Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun, Atina’daki Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı’nın inşa planını tanıtım töreni sırasında yaptığı konuşma nedeniyle gergin bir döneme girdi.

Katıldığı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Pontus Rumları hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Yunanistan Cumhurbaşkanı, “Yargı, katledilme ve şiddet ve İslamlaştırılma gibi trajik bir geçmişe rağmen Pontus Rumlar Anadolu'daki evlerini bırakarak Yunanistan'a değerlerini ve güçlerini getirdi” demişti.

GERGİNLİK TIRMANIYOR

Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına Türk Dışişleri’nden yanıt gecikmemiş “yakın tarihimiz hakkında sarf ettiği mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır.” ifadeleri kullanılmıştı.

İki ülke arasında gerginliği tırmandıran karşılıklı açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin geçmişi konusunda “gerçeği çarpıttığını” söyledi.

Yunan Dışişleri, Türkiye’yi hedef alırken, “Türk tarafı maalesef bir kez daha gerçeği çarpıtmakta ve sadece geçmişte yaşananları değil, uluslararası hukuku her gün ihlal eden, iki ülke arasında gerilim yaratan ve iklimi zehirleyen devam eden politikasını da gizlemektedir.” ifadelerinde bulundu.

TÜRK DIŞİŞLERİ’NDEN SERT TEPKİ

Dışişleri açıklaması “Türkiye’nin itirazlarını bütünüyle reddeden Yunanistan, tarihi gerçeğin kabul edilmesinin ve milletlerin geçmişleriyle uzlaştırılmasının, halklar arasındaki farklılıkların ahlaki açıdan aşılması ve gelecekte barış içinde bir arada yaşamalarının garantisi olduğuna işaret ediyor.” sözleriyle devam etti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da dün yaptığı açıklamada Yunan Cumhurbaşkanı’nı hedef alırken,  “Bu iddialar, Anadolu’yu işgal etmeye kalkışanın Yunanistan olduğu ve Yunan ordusunun Batı Anadolu bölgesinde başta masum sivillere karşı olmak üzere insanlığa karşı barbarca suçlar işlediği gerçeğini değiştirmez” ifadelerinde bulunmuştu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime