Turktime

Forbes'tan Hakan Fidan analizi: Türk dış politikasında önemli bir dönüm noktası

Amerika merkezli Forbes dergisi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında bir analiz yayımladı. Analizde, "Fidan'ın Dışişleri Bakanlığı'na yükselişi daha önceki zorluklara rağmen Türk dış politikasında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor" ifadesi kullanıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Forbes'tan Hakan Fidan analizi: Türk dış politikasında önemli bir dönüm noktası
Haberler / Dünya
6 Haziran 2023 Salı 07:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin törenini gerçekleştirmesinin ardından yeni kabineyi açıkladı.

Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı'nda da görev değişimi yaşandı.

Milletvekili seçilen Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerine Dışişleri Bakanlığı'na Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan atandı.

FORBES’TAN HAKAN FİDAN ANALİZİ

Amerikan Forbes dergisi, Türkiye'nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında dikkat çeken bir analiz yayınladı.

Yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fidan arasındaki sinerjinin Türkiye'de diplomatik, siyasi ve askeri alanları kapsayan etkileyici bir dış politika uzmanlığı portföyü sunduğunun altı çizildi.

ABD'li dergi, "Türkiye'nin istihbarat şefi bir numaralı diplomat oldu" başlıklı yazıda şu ifadelere yer verdi:

“BU DEĞİŞİM HER DIŞ PAYDAŞA AÇIK BİR ÇAĞRIDIR”

Bu değişim sadece bürokratik bir değişiklik değil, ABD'den Avrupa Birliği'ne, Rusya'dan Ortadoğu'nun labirent siyasetine kadar her dış paydaşa açık bir çağrıdır. İstihbarat portföyü onu ülkenin siyasi manzarasında önemli bir figür olarak şekillendirerek uluslararası ilişkilere katılımını yıllarca dikte etti.

Herkes Fidan'ın zekasını ve stratejik becerisini tanıyor. Geniş uluslararası bağlantıları ile Fidan, küresel siyasetin karmaşık dünyasında Türkiye'nin stratejik navigasyonunun birincil tasarımcısı olarak öne çıktı. Bu nedenle son ilerlemesi şaşırtıcı değil, onunla etkileşime girenler tarafından kabul edilen yeteneklerinin bir doğrulaması.

“TÜRK DIŞ POLİTİKASINDA ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASINA İŞARET EDİYOR”

Askeri diplomasi dünyasında Türkiye genellikle insansız hava aracı (İHA) teknolojisinin merceğinden tanındı. Ancak bu başarının kalbi aklın ritmiyle atar. Bu askeri gücü besleyen Fidan gibilerin özenle toplayıp stratejik olarak konuşlandırdığı istihbarattır.

MİT'in sağladığı zengin istihbarat damarı olmasaydı askeri girişimlerinin etkinliği büyük ölçüde azalırdı. Fidan'ın Dışişleri Bakanlığı'na yükselişi daha önceki zorluklara rağmen Türk dış politikasında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime